«Η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική διαταραχή»:

Αυτό αποφάσισε το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της Κίνας (Supreme People’s Court), καθώς κλήθηκε να πάρει θέση επικυρώνοντας προηγούμενη  απόφαση ενός τοπικού δικαστηρίου στην Κίνα το οποίο είχε εγκρίνει τα όσα ανέφερε ένα φυλλάδιο.

Εκεί, η ομοφυλοφιλία περιγραφόταν ως ψυχική ασθένεια ή διαταραχή.

Την  απόφαση του τοπικού δικαστηρίου (Suqian Intermediate People’s Court) στην ανατολική επαρχία του Jiangsu επιχείρησε να προσβάλλει η Κινέζα Ou Jiayong, η οποία διαμένει στο Χονγκ Κονγκ, γνωστή ως XIXi απευθυνόμενη στο ανώτατο Δικαστήριο το οποίο όμως απέρριψε την προσφυγή της αυτή κατά του εγχειριδίου το οποίο κυκλοφορεί από το 2013 και διδάσκεται στα Πανεπιστήμια, σε προγράμματα «ψυχικής υγείας».

Στο εγχειρίδιο αυτό, η ομοφυλοφιλία περιγράφεται ως «ψυχοσεξουαλική ασθένεια» μαζί τον φετιχισμό και το cross-dressing.

Η Xixi μήνυσε τον εκδότη και και τον συγγραφέα του εγχειριδίου απαιτώντας από την εταιρεία να αφαιρέσει την αναφορά περί ομοφυλοφιλίας και να ζητήσει συγγνώμη δημόσια για το ομοφοβικό περιεχόμενο του, το οποίο διαδόθηκε σε όλα τα πανεπιστήμια της Κίνας.

«Ίσως αυτή η απόφαση να μειώσει τη διαμάχη», είπε. «Ωστόσο, επέτρεψε στα βιβλία που κακοχαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία να συνεχίσουν να κυκλοφορούν, κάτι που είναι κρίμα».