Η Νέα Υόρκη προσπάθησε για λίγο να ξεχάσει την πανδημία που πλήττει βαρύτατα τη χώρα και να μπει έστω και για λίγο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ωστόσο, ακόμη και αυτό δεν τα κατάφερε με πλήρη επιτυχία, καθώς ο στολισμός του δέντρου συνάντησε αρκετά ευτράπελα.

Αρχικά, όπως θα παρατηρήσουμε και στα βίντεο που έχουν τραβήξει περαστικοί κατα τη διάρκεια τοποθέτησης του δέντρου, τα κλαδιά του φαίνονται να διαλύονται με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ ένα ακόμη απρόοπτο είναι ότι ένας εργάτης που συμμετείχε στο στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά από το Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη, βρήκε ένα μικρή κουκουβάγια μέσα στα κλαδιά του τεράστιου έλατου.

Η μικρή κουκουβάγια -που ονομάστηκε Ροκφέλερ από το όνομα του κτιρίου- βρέθηκε τη Δευτέρα αφυδατωμένο και πεινασμένο, αλλά καλά στην υγεία του.

Το μικρό πουλάκι μεταφέρθηκε στο κέντρο άγριας ζωής Ravensbeard Wildlife Center, και σύμφωνα με τους υπεύθυνους πρόκειται για ένα ενήλικο αρσενικό του είδους Saw-whet, μιας από τις μικροσκοπικότερες κουκουβάγιες στη φύση.

Η μικρή κουκουβάγια πρόκειται να αφεθεί ξανά ελεύθερη το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όσο για το δέντρο στο οποίο βρέθηκε το καημένο το πουλάκι, προκάλεσε αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή του.

Μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη από την περιοχή Ονεόντα, περίπου 300 χλμ. μακριά, και έχει ύψος 23 μέτρα.

Απαντώντας στους επικριτές στα social media, οι υπεύθυνοι της κτηματομεσιτικής εταιρείας στην οποία ανήκει το Rockefeller Center στο κέντρο του Μανχάταν ανέφεραν πως το δέντρο είναι «όμορφο και πυκνό» και προέτρεψε τον κόσμο να περιμένει να το δει αναμμένο με τα λαμπάκια του.

«Ουάου, θα πρέπει όλοι σας να μοιάζετε τέλειοι μετά από ταξίδι με αυτοκίνητο διάρκειας 2 ημερών, έτσι; Απλά περιμένετε να ανάψουν τα λαμπάκια μου. Θα τα πούμε στις 2 Δεκέμβρη!» έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Ετικέτες: