Αν είστε λάτρεις των βιβλίων ή ο κορωνοϊός σας έφερε ξανά σε επαφή με την απόλαυση της ανάγνωσης που είχατε ξεχάσει μέσα στους μέχρι πρότινος καταιγιστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, μια καλή πρόταση είναι το τελευταίο βιβλίο της Σουηδής συγγραφέας Καμίλα Λέκμπεργ με τίτλο «Το Χρυσό Κλουβί» που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στις σελίδες του η βασίλισσα των σκανδιναβικών αστυνομικών μυστηρίων εγκαταλείπει το κυνήγι του δολοφόνου αλλά κρατά τον φόνο ως εφαλτήριο της πλοκής, για να μιλήσει γι’ αυτό που μια αγγλική παροιμία έχει συνοψίσει καλύτερα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει χειρότερος διάβολος από μια περιφρονημένη γυναίκα»!

Η Φέι μοιάζει να τα έχει όλα: έναν τέλειο σύζυγο, μια πολυαγαπημένη κόρη και ένα πολυτελές διαμέρισμα στην καλύτερη περιοχή της Στοκχόλμης. Όμως σκοτεινές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία σ’ ένα γραφικό ψαροχώρι, τη Φιελμπάκα, τη στοιχειώνουν και νιώθει όλο και περισσότερο σαν φυλακισμένη σε χρυσό κλουβί. Κάποτε ήταν μια δυνατή και φιλόδοξη γυναίκα, πριν τα παρατήσει όλα για τον σύζυγό της τον Τζακ. Όταν διαπιστώνει πως εκείνος την απατά, ο κόσμος της Φέι γκρεμίζεται και μένει εντελώς ξεκρέμαστη. Είναι κυριολεκτικά καταρρακωμένη, ώσπου αποφασίζει να πληρώσει τον Τζακ με το ακριβές αντίτιμο της προδοσίας του, με τη δίκαιη εκδίκησή της.

Το Χρυσό Κλουβί είναι ένα μυθιστόρημα για τις επιλογές που κάνουμε από έρωτα για κάποιον άλλον και από αγάπη για τον εαυτό μας. Η ιστορία της Φέι υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι η ισορροπία σε όλες τις σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή. Στο χέρι μας είναι να την πετύχουμε ή να την … επιβάλλουμε.

Ακόμη και οι ορκισμένοι αναγνώστες των αστυνομικών βιβλίων της Καμίλα Λέκμπεργ με ήρωες τη συγγραφέα Ερίκα και τον αστυνομικό Πάτρικ θα ενθουσιαστούν με το διαφορετικό αλλά εξίσου ανατρεπτικό βιβλίο της αγαπημένης τους συγγραφέα. Γιατί όπως γράφει και η ίδια η εκδίκηση μιας γυναίκας μπορεί να είναι σκληρή αλλά είναι και όμορφη.