Το Formenton, είναι το πρώτο μοναδικά σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο όχημα της CUPRA και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι με το… καλημέρα προτάθηκε για το διεθνώς φημισμένο βραβείο «Car of the Year 2021».

Για τον πολυπόθητο τίτλο «Car of the Year», κρίνει μία ομάδα 60 αναγνωρισμένων δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη, που εκπροσωπούν 23 χώρες.

Το να βρίσκεσαι ανάμεσα στους επτά φιναλίστ του θεσμού είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η CUPRA έχει ημερομηνία γέννησης το Φεβρουάριο του 2018.

Μία αντισυμβατική εταιρία, που αποδέχεται τις προκλήσεις της εποχής και προσφέρει ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν το CURPA Ateca, CUPRA Leon και CUPRA Formentor.

Δεν είναι τυχαίο ότι η CUPRA είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη. Η υποψηφιότητα του Formentor για τον τίτλο «Car of the Year 2021», σίγουρα ενισχύει την θυγατρική της SEAT.

«Η υποψηφιότητα του CUPRA Formentor για το φετινό βραβείο Car of the Year είναι αφιερωμένη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση ολόκληρης της ομάδας της εταιρίας», δήλωσε ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της CUPRA και της SEAT.

«Το CUPRA Formentor, το πρώτο μοναδικά σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο μοντέλο της μάρκας, αλλάζει τα δεδομένα: φέρνει μία διάσταση στην αγορά που δεν έχει ξαναδεί, συμβάλλοντας να καταστήσει τη μάρκα πιο ορατή και επιθυμητή.

Με το CUPRA Formentor, εντασσόμαστε σε μία αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων στην Ευρώπη».

Ήρθε το εντυπωσιακό CUPRA Formentor (vids)

Το CUPRA Formentor συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων με τις ιδιότητες ενός SUV.

Είναι ένα όχημα που συγκεντρώνει τις ανάγκες των σημερινών πελατών με σταθερότητα και μια γκάμα από προτάσεις που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Ένα ευρύ φάσμα επτά διαφορετικών κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων, μια πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία και προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, ανεβάζουν το crossover coupe σε νέο ανώτερο επίπεδο.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» αποτελείται από μια ομάδα αναγνωρισμένων δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη με στόχο να βρει το πιο εξαιρετικό, νέο, εμπορικό μοντέλο.

Η κριτική επιτροπή του βραβείου που αποτελείται από 60 μέλη που εκπροσωπούν 23 ευρωπαϊκές χώρες, θα ανακοινώσει το φετινό νικητή την 1η Μαρτίου.