Πρόκειται αναμφισβήτητα για το «πρόσωπο της καραντίνας» το οποίο κατά το δύσκολο διάστημα που όλοι βιώσαμε, ενημέρωνε, συμβούλευε και συγκινούσε τους Έλληνες στις πρωτοφανείς αυτές στιγμές για τη χώρα μας.

Ο εξαιρετικά δημοφιλής Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας παραχωρεί συνέντευξη στη δίγλωσση έκδοση του περιοδικού BLUE της AEGEAN μιλώντας για την εθνική προσπάθεια και το ελληνικό φιλότιμο που έκανε τη διαφορά και αναγνωρίστηκε από διεθνή Μέσα και κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Με αυτή την ευκαιρία οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές, είναι σε θέση να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον άνθρωπο που συνεισέφερε μαζί με τους Έλληνες και την κυβέρνηση, στην προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ένας ασφαλής προορισμός.

Από τη συνέντευξη ξεχωρίζει η απάντηση που δίνει στην ερώτηση αν υπάρχει κάτι στο μέλλον το οποίο φοβάται:

«Φοβάμαι το στίγμα, το να διακρίνεις τους ανθρώπους σε μολυσμένους και μη μολυσμένους. Φοβάμαι την συνωμοσιολογία και το να επικροτεί κανείς την μερική -όχι όλη την αλήθεια, και ακόμη χειρότερα το ψέμα. Φοβάμαι το να μην έχεις την αντοχή να συζητήσεις και να συνδιαλλαγείς με την επιστήμη μένοντας προσκολλημένος στην δική σου ιδεοληψία. Φοβάμαι τον θάνατο, αλλά ελπίζω σε μια άλλη ζωή. Όχι τόσο τον θάνατο από τον ιό, αλλά τον θάνατο τον πνευματικό, τον θάνατο των ανθρώπων που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή ένα ποίημα, που δεν μπορούν να …κλάψουν ή να τραγουδήσουν, να ακούσουν συναρπαστικές μουσικές, να μυρίσουν πνευματικά αρώματα, που δεν μπορούν να αγαπήσουν. Νομίζω ότι μπορούμε να προβάλλουμε ως αντίβαρο την αλληλεγγύη, την ανάγκη για συνεχή αναζήτηση της αλήθειας και την επαναθεώρηση της ίδιας μας της ζωής μέσα από όλη αυτή την εμπειρία. Το να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας, όχι ατομικιστικά αλλά να τον δούμε σαν ένα μέρος του συνόλου».

Το περιοδικό BLUE μπορείτε να το ξεφυλλίσετε και να διαβάσετε την συνέντευξη και όλα τα θέματα στο AEGEAN App που είναι διαθέσιμο για Android και iOS συσκευές

Επίσης μπορείτε να το δείτε στο πιο κάτω link: https://el.aegeanair.com/taksidepste/en-ptisei/periodiko-blue/blue-83/