Με την πανδημία της Covid-19 να συνεχίζει να χτυπάει όλο το πλανήτη και τους γιατρούς σε όλο τον κόσμο να μάχονται καθημερινά με αυτόν τον θανατηφόρο ιό, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν ιδιαίτερα ψηλό το αίσθημα αλληλεγγύης , έτσι ώστε να κάνουν αυτό τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση λίγο πιο εύκολο.

Ο Jeremy Uhrich και ο Scott McKenzie λοιπόν είναι από τους ανθρώπους που δεν άντεχαν να μένουν αδρανείς και παθητικοί μέσα στην πανδημία. Ήθελαν να προσφέρουν με κάθε τρόπο την βοήθειά τους στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην Covid-19. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πρωτοποριακό για να αποκτήσει, όπως υποστηρίζουν, η ύπαρξη τους νόημα και να νιώσουν ότι προσφέρουν κάτι σημαντικό στην κοινωνία. Ξεκίνησαν λοιπόν το πρότζεκτ, Cookies for Caregivers για να ευχαριστήσουν επιχειρήσεις και όσους εργάζονταν σε νοσοκομεία στη διάρκεια της πανδημίας.  

Ο 58χρονος McKenzie χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Δουλεύω σε ένα μικρό κολέγιο του Χάντινγκτον της Αγγλίας και είχα άδεια τον Απρίλιο, οπότε αντί να περιφέρομαι άσκοπα και να νιώθω χάλια, είπα στον εαυτό μου πως θα μαθαίνω κάτι νέο κάθε εβδομάδα».   

Όπως εξηγεί δεν είχε φτιάξει ποτέ ξανά μπισκότα στο παρελθόν. «Τα έφτιαξα για πρώτη φορά και δεν ήταν τόσο άσχημα. Οπότε, όπως οποιοσδήποτε της γενιάς μου, έπρεπε να περηφανευτώ για αυτά στο Facebook. »Ο Jeremy έβαλε επίσης ότι έφτιαξε μπισκότα εκείνη τη μέρα, στοιχηματίζοντας πως είναι καλύτερα από τα δικά μου».   

Τότε ο 42χρονος Jeremy Uhrich προκάλεσε τον φίλο του σε μια «μαγειρική μάχη». Ο McKenzie δέχτηκε και πρότεινε να βάλουν μερικούς από τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» να κρίνουν τα μπισκότα ως ευχαριστώ για την βοήθειά τους στην πανδημία.

«Θέλαμε απλώς αυτοί οι άνθρωποι να ξέρουν ότι νοιαζόμαστε, πως τους αναγνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε όσα κάνουν. Ένα μικρός τρόπος να πεις ευχαριστώ και να δείξεις ευγνωμοσύνη για όσα έκαναν και κάνουν στη διάρκεια της πανδημίας», λέει ο Uhrich.   

Οι δυο τους δημιούργησαν το Cookies for Caregivers, μια ομάδα στο Facebook όπου κάτοικοι μπορούν εθελοντικά να φτιάχνουν γλυκά για υγειονομικούς υπαλλήλους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Από τον Απρίλιο, πάνω από 100 άτομα έχουν γίνει μέλη της ομάδας, ψήνοντας και παραδίδοντας περισσότερα από 15.100 μπισκότα, κέικ και άλλα γλυκά για όσους εργάζονται σε τοπικά νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, πυροσβεστικές μονάδες.

Κάθε εβδομάδα φτιάχνουν μια λίστα με εργαζομένους που θα στείλουν τα γλυκά. Οι «ψήστες» πηγαίνουν τα μπισκότα στο σπίτι του Uhrich και μετά με τον Scott τα παραδίδουν σε διάφορες επιχειρήσεις.   

«Έχουμε δει πολλά χαμόγελα και διάρκεια στη διάρκεια αυτό των παραδόσεων, ο κόσμος νιώθει τόση ευγνωμοσύνη», σημειώνει ο Uhrich, που έχει «επιστρατεύσει» ακόμη και τους γιους του, τον 9χρονο Finley και τον 6χρονο Max.