Η Άννα Σοροκίν, που έγινε διάσημη όταν αποκαλύφθηκε ότι ζούσε πλουσιοπάροχα στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχει ούτε ένα δολάριο στην τσέπη, εκμεταλλευόμενη τους πλούσιους φίλους που έκανε λέγοντας ότι είναι Γερμανίδα κληρονόμος, πιστεύει ότι το έγκλημα αποδίδει καρπούς.

Η 30χρονη καταδικασμένη κλέφτρα, ευρύτερα γνωστή με το ψευδώνυμο Άννα Ντελβέϊ, που απελευθερώθηκε πρόσφατα λόγω καλής διαγωγής, φημολογείται πως έλαβε 320.000 δολάρια για τα δικαιώματα της ιστορίας της ζωής της και φυσικά των εγκλημάτων της, που σκοπεύει να γυρίσει σε ταινία το Netflix. Μάλιστα η ίδια θα κρατήσει ρόλο συμβούλου στην όλη παραγωγή, που έχει αναλάβει η γνωστή σε όλους από τις δημοφιλείς σειρές Grey’s Anatomy και Scandal, Σάντρα Ρίμς. Την ψευτο-κληρονόμο θα υποδυθεί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ.

«Ποτέ δεν ζήτησα από το Netflix να αγοράσει την ιστορία μου, απλά συνέβη», δηλώνει η ίδια στο BBC. «Και οτιδήποτε άλλο έγινε, ήταν εκτός του ελέγχου μου. Δεν ενορχήστρωσα απολύτως τίποτα», εξηγεί η ίδια που κατάφερε να κοροϊδέψει όλη την κοσμική σκηνή της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία χρηματοδοτούσε τον ακριβό τρόπο ζωής της πιστεύοντας ότι επρόκειτο για μια κληρονόμο από τη Γερμανία που είχε πρόβλημα να μεταφέρει τα χρήματα της σε αμερικάνικο έδαφος. Όπως άλλωστε λέει και η ίδια, ερωτηθείσα σχετικά «Το έγκλημα πληρώνει και μερικές φορές… πληρώνει πολύ καλά».

Η κόρη ενός Ρώσου φορτηγατζή, όχι μόνο κατάφερε να «φεσώσει» τράπεζες και επιχειρήσεις με το ποσό των 200.000 δολάριων, αλλά σχεδόν πέτυχε να πάρει δάνειο 22εκατ. δολαρίων για να ανοίξει ένα κλαμπ τέχνης στο Μανχάταν. «Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι κορόιδεψα κάποιον», λέει η ίδια, «απλά έλεγα στους ανθρώπους τι ήθελα και αν δεν μου το έδιναν απλά έφευγα». «Ήταν ένα μαγικό κόλπο» έγραψε στο περιοδικό Vanity Fair η Ρέιτσελ Γουίλιαμς, μια φίλη της που της πλήρωσε ένα πανάκριβο ταξίδι στο Μαρόκο αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων. «Για την Άννα ήταν το όμορφο όνειρο στη Νέα Υόρκη, όπως ένα από αυτά τα βράδια που δεν φαίνεται να τελειώνουν ποτέ. Και μετά έρχεται ο λογαριασμός», συμπλήρωσε η ίδια.