Απόψεις

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα τελείωσε το 1974

Η Ελλάδα του 1974 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του σήμερα

kala-1-1-e1574664793850-768x768-1-1

Στις 4 Οκτωβρίου του 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, του νέου φιλελεύθερου Λαϊκού Κόμματος. Του κόμματος που προοριζόταν να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια. Η πολιτικής της κυριαρχίας και η ιδεολογία της θα έλεγα πως μονοπωλεί την κοινωνία, την Οικονομία, τη ζωή των πολιτών, αναμφισβήτητη δικαίωση των θέσεων και των αγώνων του Καραμανλή. Μόνος του έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Τη νύχτα της 24ης Ιουλίου 1974 που τον υποδεχτήκαμε στην Αθήνα, μετά από έντεκα χρόνια αυτοεξορίας στο Παρίσι, κανείς δεν πίστευε πως αναίμακτα, χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι, η χούντα πήγε σπίτι της και η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στην Ελλάδα άμεσα.

Ζούμε από το 1974 τη μεγαλύτερη και καλύτερη περίοδο Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. 21 χρόνια κυβέρνησε και σήμερα κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Έξι αρχηγοί της έγιναν πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Στο μόνο που δεν δικαιώθηκαν οι προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η κατοχή μέχρι σήμερα μεγάλου τμήματος της Μεγαλονήσου από την Τουρκία. Δυστυχώς, η διεθνής Κοινότητα, οι «μεγάλοι» του κόσμου, χαϊδεύουν διαχρονικά την Τουρκία και δεν κάνουν τίποτα ώστε να εφαρμοσθούν οι ομόφωνες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Από το 1981 που η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της Ευρώπης, δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στη χώρα μας. Αυτά βοήθησαν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Όλα τα μεγάλα έργα έχουν τη σφραγίδα της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι πως επί των ημερών του άρχισαν να αμβλύνονται τα εμφυλιοπολεμικά αισθήματα, πληγή της φυλής μας, που έφεραν και συντήρησαν μίση και πάθη.

Επιτέλους, καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Μεγάλη ήταν, βέβαια, και η συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ναι, μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Αλλά η Ελλάδα του 1974 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του σήμερα.

Είμαστε, ζούμε καλύτερα.

Σ’ ευχαριστούμε Κωνσταντίνε Καραμανλή, σ’ ευχαριστούμε Νέα Δημοκρατία.

Δείτε επίσης