Στη διάκριση  που απέσπασε το Ιασώ, «Κορυφαίο Νοσοκομείο», που  μαζί με το Ιασώ  Παίδων απέσπασαν ακόμα 7 βραβεία για την καινοτομία και την πρωτοπορία της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, εστίασε η  Chief Commercial Officer του Ομίλου Χριστίνα Ταμπουρέα.

«Για μια ακόμη χρονιά, ο Όμιλος Ιασώ ξεχώρισε και στη συνείδηση του κόσμου. Μας τιμάει και ταυτόχρονα μας συγκινεί γιατί είναι η ομαδική προσπάθεια του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού ανθρώπινου δυναμικού και η σκληρή δουλειά η οποία επιβραβεύεται μέσα και από αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η κ. Ταμπουρέα.

Παρόντες, οι  καθηγητές Βασίλειος Θανόπουλος, επεμβατικός καρδιολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος Καρδιολογικού Τμήματος και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Ιασώ Παίδων, Αυξέντιος Καλαγκός, διευθυντής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής-Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Επίσης, ο  Δρ. Γεώργιος Τσαούσης, Παιδοκαρδιολόγος, διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και η  Head of CSR & Communication of the Group,  Νάνσυ Χριστοπούλου,  Head of Marketing Iaso Children’s Hospital & Iaso General clinics’ services & depts, Γενική Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου.

Συνεχίζοντας, η CCO του ομίλου, σημείωσε πως «Δεν είναι τυχαίο να μπορείς να καλύπτεις όλες τις κατηγορίες στις υποψηφιότητες και ακόμα περισσότερο να διακρίνεσαι σε όλες.

Δεν είναι τυχαίο να κατακτάς το βραβείο Κορυφαίο Νοσοκομείο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας σε όλους τους τομείς οι οποίοι προάγουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την Υγεία μας και βεβαίως την κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες ώρες που διανύουμε»

Πιο αναλυτικά, ο Όμιλος Ιασώ έλαβε τo χρυσό βραβείο (Gold) για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «δίπλα σας», καλύπτοντας έμπρακτα τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων  που χρειάζονται βοήθεια. 

Συγκεκριμένα,  διακρίθηκε, στην κατηγορία της καινοτομίας/ πρωτοπορίας με Silver βραβείο για την Πρωτοπορία στη Μαιευτική-Γυναικολογία- Τεχνητή Γονιμοποίηση.

Η αντιμετώπιση των περιστατικών Διεισδυτικού Πλακούντα απαιτεί χειρουργική εμπειρία και εξειδίκευση αλλά και μαζική μετάγγιση αίματος προκειμένου να αντιρροπισθεί η μαζική αιμορραγία κατά την διάρκεια του χειρουργείου

Παράλληλα, το Ιασώ  και το Ιασώ Παίδων κατέλαβε Bronze βραβείο στην κατηγορία για τις δράσεις αντιμετώπισης της Covid-19, για την ασφάλεια, την υποστήριξη και την ενημέρωση των εργαζομένων

Μάλιστα, τα δύο νοσηλευτήρια, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της κρίσης της Covid-19 στην Ελλάδα, έθεσαν σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης για την απόλυτη ασφάλεια όλων και ολοκληρωμένη στρατηγική Marketing & Επικοινωνίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και του προσωπικού.


Με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, επισκεπτών, προσωπικού, ιατρών και νοσηλευτών, έλαβαν σειρά μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επίσης, συντάχθηκαν ειδικά πρωτόκολλα και σχέδια δράσης για εγκύους και παιδιά με υποψία Covid -19 και εφαρμόστηκαν ειδικά Μέτρα Ατομικής Προστασίας. 

Η Επιτροπή Λοιμώξεων με πρόεδρο τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή Παθολογικής- Λοιμωξιολογικής Κλινικής Ιασώ Μάριο Λαζανά,  την επιμελήτρια Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Μαρία Μέλιου και την Μαία, Προϊσταμένη Λοιμώξεων Ελένη Παπασταμούλη. 

Η Επιτροπή, συντονίζει  και εποπτεύει  το έργο διαχείρισης των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας, την ενημέρωση των ιατρών συνεργατών και του προσωπικού καθώς και την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών.

Το Ιασώ Παίδων απέσπασε το Bronze βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχή επέμβαση αντιμετώπισης της συγγενούς στένωσης τραχείας σε νεογνό 10 ημερών.

Το νεογνό υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το στενωμένο τμήμα της τραχείας και έγινε πλαστική αυτής της και του δεξιού στελεχιαίου βρόγχου.

Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής-Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού, των Καρδιοχειρουργών  Ευαγγελίας Νταλαρίζου,   Παναγιώτη Σφυρίδη, και Πρόδρομου Αζαριάδη, με την υποστήριξη της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ιασώ Παίδων.

Ταυτοχρόνως, το Ιασώ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας /πρωτοπορίας για την ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με laser (μέθοδος E.P.Si.T. – Εndoscopic Pilonidal Sinus Treatment) σε παιδιά.

Το Παιδοχειρουργικό Τμήμα, εφαρμόζει νέο προηγμένο τρόπο χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος με ενδοσκοπικό Laser, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στα παιδιά.

Όπως ανέφεραν  οι διευθυντές του Παιδοχειρουργικού Τμήματος Ιασώ Παίδων, Γεώργιος Περγάμαλης και Αρσένιος Γεωργιάδης η μέθοδος EPSiT πλεονεκτεί σημαντικά σε σύγκριση με την κλασσική χειρουργική αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος όσον αφορά την απουσία μετεγχειρητικού πόνου, την μείωση του χρόνου επούλωσης και μετεγχειρητικής φροντίδας και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το Ιασώ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας /πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχής επέμβαση τοποθέτησης πνευμονικής βαλβίδας σε 12χρονη καρδιοπαθή χωρίς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από την σφαγίτιδα φλέβα.

Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος και του Αιμοδυναμικού Εργαστήριου του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη διεύθυνση του Δρ. Γεωργίου Τσαούση και υπό την Επιστημονική και Τεχνική καθοδήγηση του καθηγητή Βασιλείου Θανόπουλου, κορυφαίου Έλληνα Επεμβατικού Καρδιολόγου ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία στην μη χειρουργική εμφύτευση πνευμονικής βαλβίδας.

Η επέμβαση έγινε υπό την Καρδιοχειρουργική κάλυψη του  Παιδοκαρδιοχειρουργικού  Τμήματος του Ιασώ Παίδων που διευθύνει ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός.

Το Ιασώ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της επικοινωνίας για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής των παιδιατρικών check up

Η επικοινωνία του προγράμματος έχει αποσπάσει ήδη και 4 βραβεία Ermis Awards.

Gold βραβείο στην κατηγορία Illustration για την εικαστική αποτύπωση της ιδέας, την αισθητική και την τεχνοτροπία της εικονογράφησης.

Δύο διακρίσεις στην κατηγορία Καταχώρηση για την Εταιρική Επικοινωνία και ένα βραβείο στην κατηγορία Καταχώριση-Σειρά Έργων. Επίσης, η καταχώρηση έχει λάβει διεθνής αναγνώριση και έχει δημοσιευτεί σε δύο τεύχη του Lürzer’s Archive magazine (του καλύτερου περιοδικού διαφήμισης στον κόσμο).