Ποιοι είμαστε; Από πού προερχόμαστε; Ποιο είναι το πεπρωμένο μας; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα ταυτότητας και τύχης απασχολούν όλους μας, ανάμεσα τους και την Ουαλή συγγραφέα Ρόζαμουντ Πίλτσερ, η οποία μέχρι να πεθάνει τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γράψει αρκετά βιβλία –όλα τους εξαιρετικά- για ηρωίδες που αναζητούσαν το πολυπόθητο ανήκειν.

Η Σελίνα Μπρους, η ηρωίδα του βιβλίου «το Λιοντάρι που Κοιμάται» της Ρόζαμουντ Πίλτσερ που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μπορεί να χρειάστηκε να υπερπηδήσει πολλά εμπόδια και κυρίως τις αντιστάσεις του ίδιου της του εαυτού αλλά στο τέλος βρήκε τον δικό της χώρο στον κόσμο.

Κάθε φορά που η Σελίνα Μπρους ρωτούσε για τον νεκρό πατέρα της, η γιαγιά της, που τη μεγάλωσε, άλλαζε θέμα συζήτησης. Όταν, όμως, η Σελίνα ανακαλύπτει κατά τύχη μια φωτογραφία, αποφασίζει να αφήσει πίσω στο Λονδίνο τον αρραβωνιαστικό της και να ταξιδέψει σ’ ένα μικρό ισπανικό νησί αναζητώντας τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Σ’ αυτό τον παράδεισο θα ανακαλύψει μια απρόσμενη αλήθεια για τον εαυτό της, αλλά και για τον άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί.

Η συνάντησή της με τον Τζορτζ Ντάιερ, έναν μυστηριώδη συγγραφέα που φαίνεται να κρατάει το κλειδί για να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος της, θα αλλάξει το μέλλον της για πάντα. Το μυθιστόρημα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ μεταφέρει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο με χαρές και λύπες, ερωτικές απογοητεύσεις και παρεξηγήσεις, αλλά και ευτυχισμένες, τέλειες στιγμές, όταν βρισκόμαστε σε πραγματική αρμονία με τον εαυτό μας.

Ένα εξαιρετικό, ελπιδοφόρο ανάγνωσμα για το γεμάτο προκλήσεις φετινό καλοκαίρι.