Το θρυλικό «We Are The World», που έγραψαν ο Μάικλ Τζάκσον με τον Λάϊoνελ Ρίτσι και ερμήνευσαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες να γίνει ένα από τα εμπορικότερα τραγούδια όλων των εποχών και να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Ο κύριος λόγος της μεγάλης επιτυχίας του ήταν ότι αυτό γράφτηκε και τραγουδήθηκε για ένα ανώτερο σκοπό, ο οποίος ήταν η αλληλεγγύη και η ανθρωπιστική βοήθεια στην αφρικανική ήπειρο.

Σήμερα, μετά από σχεδόν 35 χρόνια καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως η Κάιλι Μινόγκ, η Σερ και ο Ρόμπι Γουίλιαμς μαζί με τους Λένι ΚράβιτζMel CΜπράιαν ΆνταμςΤζακ Σαβορέτι, Γκρέγκορι Πόρτερ, επιχειρούν να ξανα επαναλάβουν μια αντίστοιχη επιτυχία προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη, ηχογραφώντας το τραγούδι του συγκροτήματος «Oasis», «Stop Crying Your Heart Out».

Μπήκαν λοιπόν στο στούντιο και με τη συνοδεία την Ορχήστρα του BBC και καταξιωμένων σολίστ προσπάθησαν να αγγίζουν το απόλυτο που πέτυχε στο παρελθόν το τραγούδι «We Are The World» .

Η Κάϊλι Μινόγκ δήλωσε μάλιστα ότι «Ήταν τιμή για μένα να συμμετέχω σε αυτήν την ηχοργάφηση μαζί με αυτούς τους καταπληκτικούς καλλιτέχνες»  και πρόσθεσε με νόημα: «Η φετινή χρονιά μοιάζει πιο δύσκολη από κάθε άλλη στο παρελθόν και ελπίζω πως θα βοηθήσουμε όλοι προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται».