Αποκάλυψη για το GT-R NISMO Special Edition, της πιο hardcore έκδοσης περιορισμένης παραγωγής του Godzilla της Nissan.

Με εξωτερικό χρώμα Stealth Grey, σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου RAYS 20 ιντσών και ένα μοναδικό καπό από ανθρακονήματα, το GT-R δείχνει πιο άγριο από ποτέ.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη του supercar της Nissan που ακούει στο όνομα GT-R NISMO (και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και άλλη στο μέλλον), με την προσθήκη της νέας ειδικής έκδοσης, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Yokohama της Ιαπωνίας.

Το GT-R NISMO Special Edition διαθέτει ένα μοναδικό εξωτερικό χρώμα Steam Grey αποκλειστικό για την NISMO, νέες, ειδικής κατασκευής σφυρήλατες ζάντες  αλουμινίου 20 ιντσών της RAYS με κόκκινες πινελιές, καθώς και ένα ξεχωριστό καπό από ανθρακονήματα.

Για πρώτη φορά σε GT-R, βλέπουμε και το νέο λογότυπο της Nissan να κοσμεί τα καπάκια στο κέντρο των τροχών.

600 ίπποι και περιορισμένος αριθμός

Ένας πολύ περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων της νέας ειδικής έκδοσης θα είναι διαθέσιμος σε συγκεκριμένες αγορές, με την τιμή του μοντέλου να αναμένεται να ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον.

Το GT-R NISMO παραμένει το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο της Nissan, εφοδιασμένο με τεχνολογία δοκιμασμένη στο πεδίο των αγώνων, προσφέροντας μια μοναδική οδηγική εμπειρία.

Nissan Micra, τώρα και λόγω τιμής

Κάτω από το νέο καπό από ανθρακονήματα, ο VR38DETT V6 3,8 λίτρων με το διπλό turbo του GT-R NISMO παραμένει η καρδιά του κινητήριου συνόλου του GT-R.

Η ονομαστική ισχύς αγγίζει τους 600 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να ξεπερνά τα 652 Nm.

Το GT-R NISMO Special Edition εφοδιάζεται με εξαρτήματα υψηλής ακρίβειας και εξισορρόπησης του βάρους για τους δακτυλίους του εμβόλου, τις μπιέλες, τον στροφαλοφόρο άξονα και τα εξαρτήματα των βαλβίδων των ταχυτήτων, παρέχοντας ακόμα καλύτερη απόκριση του κινητήρα.

Κάθε κινητήρας συναρμολογείται με το χέρι, από την αρχή έως το τέλος, σε ένα ειδικό εργαστήριο από αρχιμηχανικούς, γνωστούς ως takumi. 

Ακριβώς όπως οι σπουδαίοι καλλιτέχνες υπογράφουν το έργο τους, το ίδιο κάνει και ο κάθε takumi, με μια ειδική επιγραφή πιστοποίησης από αλουμίνιο στο μπροστινό μέρος κάθε κινητήρα και σε αποκλειστικό χρώμα για την Special Edition.