Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβλέπει από το πρωί την επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων του χωριού Οξυά Καρδίτσας, μεταβαίνοντας μάλιστα και στο χωριό με ελικόπτερο, φορώντας μάσκα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ωστόσο, δεν φόραγε τη μάσκα του εκτός και μάλιστα φίλησε και το χέρι ιερέα, λίγα 24ωρα μετά τα επικριτικά του σχόλια προς τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου να μεταλαμβάνει.

Το «άδειασμα» του Νίκου Παπαθανάση

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε, σχετικά με το γεγονός, ότι «είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία».

«Είμαι χριστιανός Ορθόδοξος, αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία, εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα φιλούσα κανένα χέρι ταυτόχρονα θα ήμουνα πολύ προσεκτικός και θα εφάρμοζα το κάθε μέτρο. Σαφώς μπορεί να υποκλιθώ σε έναν ιερέα αλλά στην εποχή που ζούμε νομίζω ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα», ήταν η δήλωση του κ. Παπαθανάση.

Το «καρφί» του Χαρδαλιά στον Κουμουτσάκο

Στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, να κοινωνήσει αναφέρθηκε χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «όλοι είμαστε Χριστιανοί αλλά δεν διατυμπανίζουμε την πίστη μας» και πως «οι υπουργοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «λυπάται» επειδή δημιουργήθηκε θέμα και τόνισε πως «δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση».

«Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κουμουτσάκος βρέθηκε στον ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού όπου μετά το πέρας της λειτουργίας κοινώνησε χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προφύλαξης.