Η χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο συμβαίνει εδώ. Όσοι γλυτώνουν από τις βόμβες, πεθαίνουν από την πείνα. Τώρα προστέθηκε και ο κορωνοϊός. Τα παιδιά είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο.

Το SKYNews βρήκε τη Σάλβα με τους γονείς και τα αδέλφια της στο τρίτο μέρος της μετακίνησής τους λόγω των βομβαρδισμών.  

«Η κόρη μου πάσχει από σοβαρό υποσιτισμό», λέει ο πατέρας της. «Είναι πέντε χρονών και ήταν πάντα έτσι.»

Ολόκληρα χρόνια άγριου εμφυλίου πολέμου, που υποθάλπουν τα συμφέροντα περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων. Η φρίκη συμπληρώνεται από την πείνα και τις ασθένειες. Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Sir Mark Lowcock λέει στο Sky News ότι η Υεμένη βρίσκεται στην πιο  «ζοφερή κατάσταση» που έχει δει ποτέ και ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει περισσότερα.

Σε ανθρωπιστικό επίπεδο, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (Unicef) προέτρεψε «όλες τις πλευρές» στη σύγκρουση να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, χαρακτηρίζοντας την εμπόλεμη χώρα «επίγεια κόλαση» για τα παιδιά, που πλήττονται από τον λιμό.

«Η Υεμένη είναι σήμερα μια επίγεια κόλαση, όχι μόνο για το 50 έως το 60% των παιδιών, είναι μια επίγεια κόλαση για κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι στην Υεμένη», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Γκέερτ Καπελέρε, σε συνέντευξη Τύπου στο Αμάν.