Κορωνοϊός: Hπια αλλεργική αντίδραση σε ειδικευόμενη γιατρό στο «Αττικόν» προκάλεσε ο εμβολιασμός

Έτοιμο δηλώνει πως είναι το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης σε ότι αφορά το πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο κάθε πολίτης που θα εμβολιάζεται κατά του COVID-19.

Το πιστοποιητικά θα εκδίδονται με ευθύνη κάθε πολίτη που μέσω του TAXIS NET θα αναγράφει τους κωδικούς του και θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο ειδικό πιστοποιητικό που θα έχει τη σφραγίδα του υπουργείου υγείας.

Η βεβαίωση για το εμβόλιο θα χορηγείτε αφού γίνουν και οι δύο δόσεις όπου στη συνέχεια θα αποτελεί στην ουσία το διαβατήριο προς την «Ελευθερία».

Με το υγειονομικό αυτό διαβατήριο προφανώς όσοι θέλουν θα μπορούν όταν ανοίξουν οι πτήσεις να μετακινηθούν εντός και εκτός Ελλάδας.

Το πιστοποιητικό θα έχει μορφή barcode και θα είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ήδη οι ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται ώστε να επιτρέπονται τα ταξίδια για τους κατόχους χωρίς ελέγχους, χωρίς τεστ και χωρίς υποχρεωτική καραντίνα στον προορισμό τους.

Αυτός σημαίνει ότι κατά την τουριστική σεζόν θα μπορούν ελεύθερα πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται στη χώρα μας για να απολαύσουν τα ελληνικά νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες αν και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και χωρίς να υπάρχουν πισωγυρίσματα.

Το ίδιο βεβαίως αναμένεται να ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες που θελήσουν να ταξιδέψουν για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι πολίτες θα μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους το πιστοποιητικό χρησιμοποιώντας ειδική πλατφόρμα διαθέσιμη εντός Ιανουαρίου, με τους κωδικούς τους στο taxisnet και το ΑΜΚΑ.

Την ίδια ώρα έντονη δυσφορία εκφράζει το Μαξίμου με αφορμή τις πανηγυρικές σελφι ομάδας κυβερνητικών στελεχών που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

«Ως εδώ» τονίζουν από την Κυβέρνηση και τερματίζουν τους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης η οποία έκανε λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση την ώρα που οι πολίτες θα αργήσουν να εμβολιαστούν.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη αναφέρθηκε στο γεγονός σημειώνοντας ότι υπήρξε υπερβολή και ότι κακώς υπήρξαν αυτές οι αναρτήσεις που έγιναν από κυβερνητικά στελέχη.

Θα εμβολιαστούν και αυτοί όπως όλοι μας όταν έρθει η σειρά τους. Υπάρχει προτεραιοποίηση σημείωσε με νόημα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «σε όλη την Ευρώπη προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη προτεραιότητα έχουν τα πολιτικά ρουσφέτια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης:

Με εντολή Μητσοτάκη έγινε το επικοινωνιακό σόου των εμβολιασμών. Με την οργή του κόσμου, τα μαζεύουν άρον άρον. Στην ίδια γραμμή και η Ελληνική Λύση: Η παρέλαση πολιτικών μπροστά στις κάμερες προς εμβολιασμό, εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.