Σχεδόν Φθινόπωρο… σχεδόν Χειμώνας… σχεδόν τα φύλλα στα δένδρα…  σχεδόν πεσμένα στο έδαφος… σχεδόν στεγνή η γη… σχεδόν νοτισμένη… σχεδόν Λιομάζωμα… σχεδόν Χριστούγεννα…

Ένας μήνας ‘’σχεδόν’’ ο Νοέμβριος, ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου, ολόφωτος ακόμη από την Πανσέληνο της 31ης  του Οκτώβρη  που θα μας χαρίσει έναν  απέραντο Ουρανό γεμάτο πεφταστέρια.  Το σμήνος των Πλειάδων και οι βροχές των Λεοντιδών, θα φωτίσουν τις νύχτες μας προς το μέσον του μήνα, εκεί κοντά στον Άγιο Φίλιππο!  Οι Πλειάδες, το αστρικό αυτό σμήνος των επτά αδελφών που σκορπούν τα δάκρυα  απλόχερα σε όσους έχουν πλανήτες πάνω τους, το Νοέμβριο δύουν αμέσως μετά την ανατολή του Ηλίου σηματοδοτώντας έτσι την αλλαγή του καιρού και την έλευση του ψύχους!  Πούλια, τις αποκαλούν οι γεωργοί και σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη σπορά πριν ο ‘’σχεδόν’’ χειμώνας του Νοέμβρη, γίνει χειμώνας πραγματικός.

Δάκρυα θα φέρει ο ‘’Παχνιστής’’ που στολίζει με δροσιά τα πρωινά χορτάρια.               

Δάκρυα θα φέρει  ο ‘’Νυχτιάτης’’ με τις σκιές να μεγαλώνουν και τις νύχτες να κρυώνουν. 

Δάκρυα θα φέρει ο ‘’Μεθυστής’’… θα ποτίσει νιόβγαλτο κρασί τους ανθρώπους να ξεχάσουν  τους πόνους τους.  

Νοέμβριος λοιπόν,  σχεδόν τέλος του χρόνου με  μια Νέα Σελήνη καλόκαρδη στις 15 του μήνα  που θα προσπαθήσει να γλυκάνει το τέλος του φθινοπώρου του 2020.  Σχεδόν θα πληγωθούν καρδιές, ή σχεδόν  θα γιατρευτούν καρδιές αυτό το μήνα;  Ή πρώτα θα πληγωθούν και μετά θα πέσει βάλσαμο να γλυκάνει τις πληγές τους;  

Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού του τρίτου δεκαημέρου, θα κληθούν να μοιράσουν συγχωροχάρτια σε εαυτούς και αλλήλους.  Μας επιφυλάσσει όμως μια έξοδο θεαματική στις 30 του ημέρες ακριβώς, αυτός ο ‘’σχεδόν’’ Νοέμβρης με την τελευταία Σεληνιακή Έκλειψη του δίσεκτου έτους που διανύουμε να του ανήκει. 

Μια Έκλειψη που θα κάνει σαματά και αντάρα, πάνω στους πολεμικούς Απλανείς  Αστέρες, το βασιλικό Aldebaran και τον πολεμικό Antares, τον πιο λαμπρό αστέρα στο τέλος του Σκορπιού. Τα μεταβλητά του τέλους του πρώτου δεκαημέρου θα κληθούν σε ‘’πόλεμο’’ και θα αναγκαστούν ή να υψώσουν λευκή σημαία… ή, να απαιτήσουν λάφυρα!

Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

Ο ‘’ΣΧΕΔΟΝ’’ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ.

♈ΚΡΙΟΣ

Ο Ήλιος του Νοέμβρη θα είναι ‘’σχεδόν’’ ευνοϊκός για εσάς τα τολμηρά Κριάρια. Ο Κυβερνήτης σας ο Άρης θα επιστρέψει στην ορθή του τροχιά μετά  τις 15 του μήνα και εσείς θα νιώσετε την ένταση του τελευταίου διαστήματος να υποχωρεί. Φυσικά και δεν θα αλλάξουν τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη, αυτό που θα αλλάξει θα είναι η δική σας διάθεση και σταδιακά θα επιστρέψει η ευθυκρισία  και η αντικειμενικότητα σας. Προσεκτικοί θα πρέπει να εξακολουθήσετε να είστε οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο, ιδιαιτέρως στις 1, 6, 15, 16 και 19 Νοεμβρίου, σε κάθε έκφανση της ζωής σας, καθώς θα δίνετε την τελευταία εξεταστική σας στον Κρόνο. Θα είστε πιο ευάλωτοι συναισθηματικά από κάθε άλλη φορά γι αυτό θυμηθείτε πως μπορούμε να πληγώσουμε και να πληγωθούμε, μόνο από  αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν! Από τις 21 Νοεμβρίου και μετά, με τον Ήλιο να περνά στο φιλικό  ζώδιο του Τοξότη,  οι μέρες θα είναι χαρούμενες και αισιόδοξες για τους Κριούς του Μάρτη. 

♉ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Ήλιο του Νοέμβρη μέχρι τις 21 απέναντι σας, εσείς τα παιδιά της Πανδήμου Αφροδίτης, θα αναρωτηθείτε αρκετές φορές αν ακολουθείτε τη σωστή διαδρομή… ή πάτε τελικά κάπου αλλού, από εκεί που είχατε αρχικά αποφασίσει. Η Νέα Σελήνη απέναντι σας, στα μέσα του μήνα, ίσως σας βάλει στον πειρασμό  να αναθεωρήσετε  τις συνθήκες που σας είχαν κάνει να αποφασίσετε για κάποια θέματα με συγκεκριμένο τρόπο. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να αλλάξετε θέση και στάση. Από τη στιγμή που  αυτές οι συνθήκες έχουν αλλάξει, εσείς θα εμμείνετε στις ίδιες θέσεις; Καρμικό σας μάθημα το σπάσιμο της παγίωσης και της εμμονής, ευκαιρία λοιπόν να συντονιστείτε με τις συμπαντικές απαιτήσεις. Σταθερά δοκιμάζονται οι Ταύροι του πρώτου δεκαημέρου με τον Ουρανό να σας αλλάζει συνεχώς τη διάθεση, αλλά και να σας φέρνει ξαφνικές δυσάρεστες ειδήσεις και συναντήσεις 16, 17, 18, 26 και 27 Νοεμβρίου. Εξαιρετικά ευνοϊκές ημερομηνίες  για τους Ταύρους του τρίτου δεκαημέρου οι 12, 14, 15, 27, 28 και 30 Νοεμβρίου. Τύχη, κέρδη, καθώς  και ερωτικές ευκαιρίες!

♊ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ‘’σχεδόν’’ Νοέμβριος σας ανήκει αιώνιοι έφηβοι του ζωδιακού με τη Σεληνιακή Έκλειψη της 30ης να χρωματίζει με την ‘’πολεμική’’ της παλέτα το τέλος του  Φθινοπώρου. Καρμικό σας μάθημα η ενηλικίωση, αρχής γενομένης με τη Σελήνη των Διδύμων στην αγκαλιά του  Aldebaran και τον Ήλιο του Τοξότη απέναντι, φυλακισμένο στα βάρβαρα χέρια του Antares. Τα Μεταβλητά σε πόλεμο και με την οριακή συμμετοχή του διαθλαστικού Ποσειδώνα να μην αφήνει να φανεί η αλήθεια της νίκης ή της ήττας. Οι Δίδυμοι του τέλους του πρώτου δεκαημέρου, ιδιαιτέρως οι γεννημένοι 30 και 31 Μαΐου θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα πάντα. Στις σχέσεις σας, στα επαγγελματικά σας, στην υγεία σας, στην υγεία των αγαπημένων σας προσώπων… Το τέλος του Νοέμβρη θα σας έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του και θα έχετε να διαχειριστείτε τα γεγονότα που θα προκύψουν μέχρι την Ηλιακή Έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 14 του Δεκέμβρη.

♋ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ευεργετικός ο Ήλιος του Σκορπιού μέχρι τις 21  Νοεμβρίου για εσάς τα τρυφερά παιδιά της Σελήνης. Ημέρες ρομαντικής διάθεσης, χαλάρωσης και ονειροπόλησης. Οι γλυκές όψεις του Ήλιου του Σκορπιού με Δία και Ποσειδώνα, θα σας φέρουν έρωτες και αισιοδοξία, αλλά και οικονομικές ευκαιρίες. Όμορφες φθινοπωρινές ημέρες 10, 14, 15, 19 και 30 Νοεμβρίου που θα σας δώσουν μικρές ανάσες χαράς, πριν ο Κρόνος αποχωρήσει οριστικά από τον Αιγόκερω στα τέλη του Δεκεμβρίου. Εκεί  όπου θα σημάνει και την τελική σας πια ανακούφιση. Τρυφερές, γλυκές, φθινοπωρινές στιγμές με τα οικεία σας πρόσωπα θα σας χαρίσει η Αφροδίτη από το Ζυγό και θα σας διευκολύνει έτσι ώστε να λύσετε οικογενειακά προβλήματα του παρελθόντος.  Σταθερά προσεκτικοί οι Καρκίνοι του τρίτου δεκαημέρου με την πίεση του Κρόνου και του Πλούτωνα, ιδιαιτέρως 1, 6 αλλά και 16 Νοεμβρίου σε θέματα επικοινωνίας, μετακίνησης και σχέσεων προσωπικών και μη.

♌ΛΕΩΝ

Όλο αυτό το διάστημα ο ανάδρομος Άρης στον Κριό σας έχει φέρει μνήμες του παρελθόντος, εντάσεις του παρελθόντος, σχέσεις του παρελθόντος. Και τώρα, στα μισά του ”σχεδόν” Νοέμβρη, θα επανέλθει στην ορθή τροχιά του και εσείς θα πρέπει να τοποθετήσετε στη σωστή του θέση, όλα  αυτό το παρελθόν που έχετε στα χέρια σας! Πρέπει να δράσετε προσεκτικά και να ασχοληθείτε σοβαρά με τα θέματα που μπορεί  να προκύψουν στο σπίτι σας, τόσο σαν οίκημα όσο και σαν ανθρώπινο δυναμικό. Για τους γεννημένους στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, η Νέα Σελήνη του Νοέμβρη μπορεί να φέρει θέματα υγείας σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας του οικογενειακού σας περιβάλλοντος  που είναι πιθανόν να χρειαστούν τη μέριμνα και τη φροντίδα σας. Από τις 21 του Νοέμβρη και μέχρι το τέλος του θα χαλαρώσετε, καθώς ο Ήλιος θα περάσει στο φιλικό  ζώδιο του Τοξότη, ιδιαιτέρως οι Λέοντες του πρώτου δεκαημέρου που το έχετε και μεγαλύτερη ανάγκη.

♍ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Νοέμβριος θα εξακολουθήσει να σας ευνοεί προσαρμοστικά παιδιά του Ερμή, με την πλειονότητα των Υπερσυμπαντικών σε θετικές για εσάς όψεις. Ο ανακατωσούρης για τους άλλους Ουρανός, σε εσάς θα φέρει απίστευτες ευκαιρίες, ιδιαιτέρως  στους γεννημένους τον Αύγουστο. Τα μέσα του Νοέμβρη,  17, 18 και 19,  θα είναι ημέρες θετικών νέων και θετικών συναντήσεων, οπότε προσπαθήστε να δρομολογήσετε σημαντικά ραντεβού από τα οποία προσδοκάτε συνεργασίες και οικονομικά οφέλη, το διάστημα αυτό.  Προσεκτικά οι Παρθένοι γεννημένοι 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου στις υπερβολές και στις απογοητεύσεις.  Οικονομικές και συναισθηματικές επενδύσεις θα σας αποδώσουν καλύτερα με το νέο χρόνο. Σταθερά τυχεροί οι Παρθένοι του τρίτου δεκαημέρου, με το Νοέμβριο να τους χαρίζει ημερομηνίες σαν τις 12, 14, 15, 19, αλλά και  27 και 28, γεμάτες θετική ενέργεια που αν αξιοποιηθούν σωστά, είναι σε θέση να δώσουν μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα!

♎ΖΥΓΟΣ

Γλυκός θα είναι ο Νοέμβριος για εσάς, τα γλυκά παιδιά της Ουράνιας Αφροδίτης. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας στο ζώδιο σας θα προσπαθήσει να ομορφύνει τον αναποφάσιστο κόσμο μας, αλλά και τον δικό μας αποφασισμένο! Θα σας κινητοποιήσει ερωτικά και θα ξυπνήσει συναισθήματα κρυμμένα, παλιά, λίγο ξεχασμένα με τη βοήθεια του ανάδρομου Άρη από τον Κριό. Η συνεργασία των δύο tangeros Άρη και Αφροδίτης, αν και φαινομενικά προκλητική θα σας φέρει τα ερωτικά ξεσπάσματα τα οποία έχετε ανάγκη. Θα μπουν με κάποιο τρόπο μαγικό τα πράγματα στη θέση τους! Για τους Ζυγούς του τρίτου δεκαημέρου η ένταση θα συνεχίσει γιατί το ποδαρικό του Νοέμβρη και η πρώτη του ημέρα μπορεί να φέρει εμπόδια και  δυσκολίες στην επικοινωνία. Σοφή διαχείριση θα απαιτήσουν τα συναισθηματικά αλλά και τα οικονομικά σας στις 15, 16, 17, 18 και 19 Νοεμβρίου με την Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο να πραγματοποιεί προκλητικά τετράγωνα με Πλούτωνα, Δία και Κρόνο.

♏ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο μισός Νοέμβριος σας ανήκει δικαιωματικά μέχρι τις 21 του, με τον Ήλιο να βρίσκετε στο δικό σας ζώδιο.  Οι Σκορπιοί του τέλους του δεύτερου δεκαημέρου με τον Ποσειδώνα σε τρίγωνα είναι οι διαλεχτοί του έρωτα και των ευκαιριών, με ημέρες ιδιαιτέρως τυχερές τις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου.  Αλλά και του τρίτου δεκαημέρου, με τους Μεγάλους του Σύμπαντος να σας χαρίζουν απλόχερα τα ευνοϊκά τους εξάγωνα.  Αισθάνεστε ισχυροί, δυνατοί, τολμηροί  και έτοιμοι να διεκδικήσετε το καλύτερο για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, στις 14, 15, 16, αλλά και 27, 28, 29 και 30 Νοεμβρίου. Σταθερά ανατρεπτική η κατάσταση για τους Σκορπιούς του Οκτώβρη τόσο στις σχέσεις, όσο και στα θέματα που αφορούν στην υγεία και στα επαγγελματικά σας. Ημέρες αυξημένης προσοχής οι 17, 18, 27 και 28 Νοεμβρίου με τον Ερμή και την Αφροδίτη στις αντιθέσεις τους με  Ουρανό. Γενέθλια επιστροφή με Πανσέληνο για τους Σκορπιούς που έχουν γεννηθεί 31 Οκτωβρίου και  που θα έχουν μπροστά τους μια χρονιά εντάσεων και αντιπαραθέσεων μέχρι τα επόμενα γενέθλια τους.    

♐ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ‘’σχεδόν’’ Νοέμβριος από τις 21 και μετά, σηματοδοτεί την είσοδο του Ήλιο στο δικό σας ζώδιο, τυχερά παιδιά του Δία και φυσικά τα γενέθλια σας. Φέτος, θα κάνετε γενέθλια ανάμεσα σε δυο Εκλείψεις που σας αφορούν και έχουν βάλει σκοπό τη δική σας ‘’ενηλικίωση’’! Περισσότερο δε, εσάς τα Τοξοτάκια που θα έχετε την πρώτη Κρόνια Επιστροφή σας,  τους γεννημένους Νοέμβριο , Δεκέμβριο του 1991, 1992 και 1993 , αλλά και τους Τοξότες της δεύτερης Κρόνιας Επιστροφής, τους γεννημένους Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 1962, 1963 και  1964. Δικαιολογίες του στυλ…  ‘’ήμουν παιδί και δεν ήξερα’’, δεν θα πείσουν σε καμία περίπτωση τον αυστηρό Κρόνο στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω. Ευάλωτοι στα κέφια της Σεληνιακής Έκλειψης, Τοξότες που έχετε γεννηθεί 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Προστατέψτε και ατσαλώστε όσο μπορείτε τις σχέσεις σας, την υγεία σας, αλλά και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Αλλαγές, απομακρύνσεις, αποκοπές, μπορεί αρχικά να σας στεναχωρήσουν, στη συνέχεια όμως θα καταλάβετε πως ήταν απαραίτητες!

♑ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο ‘’σχεδόν’’ Νοέμβρης θα εξακολουθήσει να σας πιέζει, εσάς τους Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, όσο σας πίεσαν και οι προηγούμενοι μήνες του δίσεκτου 2020. Είναι αλήθεια πως έχετε συνηθίσει στα δύσκολα, για αυτό και θα ανταπεξέλθετε παλικαρίσια  στα  τελευταία tests  του Κρόνου.  Αυξημένη προσοχή χρειάζονται οι 15, 16 και 19 Νοεμβρίου στον τρόπο που ξοδεύεστε στον έρωτα και στα χρήματα. Περιοριστικές και τσιγκούνικες θα είναι οι συγκεκριμένες ημέρες και θα απουσιάζει η χαρά μέσα σας, και γύρω σας. Αιγόκεροι του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου αισθάνεστε ανακουφισμένοι που η πίεση των Μεγάλων του Σύμπαντος, Πλούτωνα , Κρόνου και Δία, έχει παρέλθει και τα χέρια σας έχουν λυθεί προκειμένου να χτυπήσετε ελεύθερα παλαμάκια! Ο Ουρανός από το φιλικό ζώδιο του Ταύρου θα  φέρει απρόσμενες ευκαιρίες στις 17, 27 και 30 Νοεμβρίου στους γεννημένους το Δεκέμβριο, αλλά και ερωτικές ευκαιρίες ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύες, στους γεννημένους 7, 8 και 9 Ιανουαρίου!    

♒ΥΔΡΟΧΟΟΣ  

Πανέξυπνα παιδιά του Ουρανού δε βλέπετε την ώρα να περάσει ο Νοέμβριος… να έρθει ο Δεκέμβριος… και να φτάσει στην 20η του ημέρα, τότε ακριβώς που ο Δίας και ο Κρόνος θα περάσουν  στο δικό σας ζώδιο και θα σας υποσχεθούν μια ‘’συνεργασία’’ μοναδική για το 2021… τη χρονιά σας! Μη βιάζεστε όμως, χαρείτε τον τελευταίο μήνα του φετινού φθινοπώρου, γιατί κρύβει όμορφα και πρωτότυπα δώρα στις αποσκευές του, για εσάς. Η Αφροδίτη στο φιλικό ζώδιο του Ζυγού θα φέρει αισιοδοξία, ευκαιρίες ερωτικές, οικονομικές, αλλά και προοπτικές βελτίωσης της επαγγελματικής σας εικόνα. Μέχρι και νέα από το εξωτερικό θα σας φέρει και στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε σπουδές ανώτερες ή ανώτατες, και πάλι βοηθό θα την έχετε ως τις 22 του μήνα. Σταθερά αναστατωμένοι και λιγότερο τυχεροί από τους υπόλοιπους, οι Υδροχόοι του Ιανουαρίου με τον Ουρανό να αλωνίζει στα χωράφια των σχέσεων σας, προσωπικών και μη. Ημέρες ιδιαίτερης προσοχής 16, 17, 27 και 30 Νοεμβρίου.

♓ΙΧΘΥΕΣ

Ο ρομαντικός ‘’σχεδόν’’ Νοέμβριος με τα χρυσοκόκκινα πεσμένα φύλλα και το άρωμα της νοτισμένης γης, σας ταιριάζει και σας ξεσηκώνει ρομαντικά παιδιά του Ποσειδώνα. Μιλάει στις  ‘’σχεδόν’’ ροζ ψυχές σας, γιατί μέσα στις σύντομες ημέρες του και στις μεγάλες νύχτες του, θα αναζητήσετε  τον ιδανικό σας  σύντροφο! Το σύντροφο  αυτό, που θα χουχουλιάσετε παρέα μπροστά στο αναμμένο τζάκι, με ένα ποτήρι καλό κρασί στο χέρι. Και με την Αφροδίτη του Ζυγού να περιδιαβαίνει στον όγδοο οίκο σας για το μεγαλύτερο μέρος του Νοέμβρη, τα ρομαντικά σας όνειρα… ‘’κινδυνεύουν’’ να γίνουν πραγματικότητα! Τα Ψαράκια του τέλος του δεύτερου δεκαημέρου θα πρέπει να εξασκηθείτε στη διάκριση για να καταλάβετε αν αξίζει τη θυσιαστική σας αγάπη το ταίρι που σας έφερε ο Νοέμβριος. Του τρίτου δεκαημέρου, είστε προστατευμένοι από τα εξάγωνα των Μεγάλων και μπορείτε να χαρείτε τον έρωτα, αλλά και τα βελτιωμένα οικονομικά σας. SOS για τους γεννημένους τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου με τη Σεληνιακή Έκλειψη της 30ης Νοεμβρίου να επηρεάζει  σχέσεις, επαγγελματικά και οικονομικά. Οπλιστείτε με δύναμη για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στο πολεμικό κλίμα που θα επικρατήσει γύρω σας…

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ      

Ο Νοέμβριος θα μας κάνει ποδαρικό  με τον Ερμή ανάδρομο ακόμη στο Ζυγό, να ακουμπά σε προκλητική όψη ενενήντα μοιρών τον αυστηρό Κρόνο.

Οι σκέψεις πρέπει να βαθύνουν, να γίνουν σοβαρές, να μην αφήνουν περιθώρια για λάθη επιπόλαια.

Οι  σκέψεις πρέπει να στραφούν εκεί, που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. 

Πρώτη του Νοέμβρη  και γιορτάζουν οι Άγιοι Ανάργυροι, οι θεραπευτές των πληγών, οι Διόσκουροι της Χριστιανοσύνης. Δίδυμοι αδερφοί,  γιατροί, ταγμένοι στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, σαν αυτόν  τον πόνο που ”γιάτρευε” και ο κατά Χριστόν  σαλός, Ευμένιος Σαριδάκης, ο άγιος των λεπρών. 

Δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια αναφορά. Ήταν η μέρα του αυτή.  Σχεδόν γιατρεμένος από τη λέπρα… σχεδόν παιδί… σχεδόν ξωτικό… σχεδόν άνθρωπος… σχεδόν άγιος!  Στη γιορτή Τους, στην αυλή του την ανθισμένη μετά τη Λειτουργία, εκεί στο Λοιμωδών,  κάθε χρόνο  τέτοια ημέρα, τα πνευματικά του παιδιά μαζεύονται έξω από το καμαράκι του και τον αναζητούν, όπως μαζεύονταν οι πληγωμένοι Κένταυροι έξω από τη σπηλιά του Χείρωνα και τον αναζητούσαν…

Την τελευταία του ημέρα,  ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετήσει με μια Έκλειψη Σεληνιακή στις 9 μοίρες Διδύμων / Τοξότη σε έναν άξονα στρατιωτικό, στον άξονα της έντασης, της αναστάτωσης, στον άξονα της Ανατολής και της Δύσης. Δύο απλανείς Αστέρες, άχρονοι, ακίνητοι, από την στιγμή σχεδόν της γέννησης τους, θα σταθούν απέναντι και θα αναμετρηθούν. Στο πλάι του Ήλιου, ο Antares, στο πλάι της Σελήνης, ο Aldebaran. Οι Εκλείψεις φέρνουν ελλείψεις και ανακατατάξεις στις ζωές των ανθρώπων. ‘’Ανακατεύουν’’ τα σωθικά της γης, αλλάζουν τη μορφολογία του εδάφους, επιδεινώνουν τα καιρικά φαινόμενα. 

Ο Ποσειδώνας στη δύσκολη θέση του ‘’σχεδόν’’ ανάμεσα  στα Φώτα,  θα προσπαθήσει να τους παραπλανήσει τους πολεμοχαρείς. 

Θα προσπαθήσει να τους γλυκάνει.

Θα προσπαθήσει να τους θυμίσει πως ο ‘’πόλεμος’’ φέρνει πληγές, απώλειες και αφήνει πίσω του θύματα.

Θα προσπαθήσει να τους θυμίσει τα δάκρυα που θα χύσουν οι Πλειάδες για τα δεινά της ανθρωπότητας. 

Θα προσπαθήσει να τους θυμίσει  πως  ο Ουρανός του ‘’σχεδόν’’ Νοέμβρη θα φωτιστεί  από τη βροχή των Λεοντιδών.

Θα προσπαθήσει να τους θυμίσει πως τα πεφταστέρια θα προσγειώνονται ‘’σχεδόν’’ στις αγκαλιές  των ανθρώπων, και πως τότε,  η ‘’σχεδόν’’ αγιοσύνη θα μπορεί να αγγίξει τον καθένα.