Tο πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα» είναι γεγονός! | 1 539

Μπορεί να είναι σημείο των καιρών, για άλλους μπορεί να είναι …«τραβηγμένο», όμως το πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα», είναι γεγονός και βρίσκεται στην πόλη Αβεντούρα στην κομητεία του Μαϊάμι της Φλόριντα. Αν μη τι άλλο, ο συγχρονισμός του με την επικαιρότητα, είναι άψογος.

Tο πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα» είναι γεγονός! | 2 29

Τα προϊόντα πρώτης ανάγκης COVID-19, όπως έχουν γίνει γνωστά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχουν βρει στέγη σε ένα κατάστημα του δεύτερου ορόφου του Εμπορικού Κέντρου της Αβεντούρα.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, Νάνταβ Μπενιμέτσκι, τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως : «Οτιδήποτε σχετίζεται με το COVID-19, το έχουμε.»

«Η χρονική περίοδος για ένα αναδυόμενο κατάστημα τέτοιου είδους, είναι τέλεια. Όλοι προσπαθούμε άλλωστε να παραμείνουμε ασφαλείς», λέει επίσης ο Μπενιμέτσκι, στην κάμερα του Καναλιού-7 του Μαϊάμι.

Tο πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα» είναι γεγονός! | 1 540

Η ζήτηση άλλωστε είναι τεράστια, καθώς όλοι αναζητούσαν μάσκες και απολυμαντικά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Προτού καν μπει μάλιστα κάποιος στο κατάστημα, «σαρώνεται» και «σκανάρεται» από μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

«Συνεργαζόμαστε με την Kent Security (εταιρεία ασφάλειας με έφεση σε τεχνολογικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας) και είναι εκείνη όπου εγκατέστησε την κάμερα θερμικής απεικόνισης που έχουμε στο μπροστινό μέρος, η οποία ανιχνεύει κυριολεκτικά τη θερμότητα του σώματός μας. Αναγνωρίζει ακόμα το αν κάποιος φοράει μάσκα ή όχι», συμπληρώνει ο Μπενιμέτσκι.

Tο πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα» είναι γεγονός! | 2 31

Οι πελάτες του καταστήματος αν και στην αρχή φαινόντουσαν σαστισμένοι, στην συνέχεια κατάλαβαν πως πρόκειται για προϊόντα τα οποία έχουν να κάνουν με την προσωπική τους ασφάλεια και πλέον όχι μόνο το έχουν συνηθίσει, αλλά το επισκέπτονται τακτικά και δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.

«Ουάου! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πάγωσα όταν το πρωτοείδα, αλλά τώρα είμαι καθημερινή πελάτης, καθώς ικανοποιεί κάθε μου ανάγκη σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά, η Χίλι Χαζάν, πελάτης του καταστήματος και συνεχίζει λέγοντας «Με όλη αυτή την κατάσταση και τα πάντα τόσο εύθραυστα, είναι σαν να βρίσκομαι σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας τώρα. Πρέπει να προστατευθούμε και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.»

Tο πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα» είναι γεγονός! | 2 30

Και τι ακριβώς περιλαμβάνει το μαγαζί; Θερμόμετρα υπέρυθρης ακτινοβολίας, ασπίδες προσώπου, γάντια, συσκευές για ανοίγματα θυρών χωρίς επαφή, αποστειρωτές τηλεφώνων, πολλά και πολλά απολυμαντικά χεριών. Χωρίς να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ακόμη και τον αποστειρωτή υπεριώδους φωτός που χρησιμοποιείτε σαν ένα μαγικό ραβδί καθαρισμού ή τον διανομέα καλύμματος παπουτσιών. Και, φυσικά, μάσκες.

Tο πρώτο κατάστημα για «κορώνο-προιόντα» είναι γεγονός! | 75434 1

«Μπαίνοντας στο Εμπορικό Κέντρο του Αβεντούρα, είναι υποχρεωτικό να φοράτε μάσκα και αφού έρχεστε που έρχεστε, καλό είναι να φοράτε μια μοντέρνα μάσκα. Μπορούμε να έχουμε και να σας φέρουμε οποιαδήποτε μάσκα μπορείτε να φανταστείτε. Υπάρχει μια ποικιλία από μάσκες διάφορων σχεδιαστών, καθώς και αυτές με φίλτρα άνθρακα και πολλές ακόμα επιλογές ώστε να καταλήξετε στην μάσκα που θα σας αρέσει», καταλήγει ο Νάνταβ Μπενιμέτσκι

Δείτε το σχετικό βίντεο: