Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι πεπεισμένη πως ο πολυαγαπημένος της χαρακτήρας Χάρι Πότερ θα ασκήσει πάλι τη μαγεία του πάνω στα βαρύθυμα από την πλήξη του κατ’ οίκον περιορισμού παιδιά σε τούτες τις δύσκολες ώρες της πανδημίας.

Μέσα στον Απρίλιο, «ο Χάρι Πότερ κι η Φιλοσοφική Λίθος», το πρώτο από τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν ως ηλεκτρονικό (ebook) και ακουστικής έκδοσης βιβλίο (audiobook).

Έτσι, θα βοηθηθούν οι γονείς, οι τροφοί, και οι δάσκαλοι των παιδιών να διασκεδάσουν και να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών.

Η ακουστική έκδοση του βιβλίου θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ιαπωνικά, με την αγγλική απόδοση από τον μεγάλο Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι να είναι διαθέσιμη και στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά.

Ο νέος σύνδεσμος Harry Potter At Home, που θα απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά και θα λειτουργήσει στο WizardingWorld.com, επίσημο ιστότοπο των θαυμαστών του Χάρι Πότερ και της κινηματογραφικής του μεταφοράς στη σειρά Fantastic Beasts.

«Οι δάσκαλοι, οι γονείς κι οι τροφοί των παιδιών αγωνίζονται για να κρατήσουν τη ζωή των μικρών σε όσο πιο ομαλό επίπεδο και όσο πιο χαρούμενη γίνεται. Κι όσο όλοι μας είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας, μας αξίζει λίγη μαγεία», προσθέτει η Ρόουλινγκ.

«Ευελπιστώ αυτές οι πρωτοβουλίες να δώσουν στα παιδιά κι ακόμη και στους μεγάλους μία χαρούμενη διασκέδαση κατά τις ώρες του επιβεβλημένου εγκλεισμού στα σπίτια», επεσήμανε η συγγραφέας του εκδοτικού αυτού φαινομένου στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, που έχει πουλήσει πάνω από 500 εκατ. αντίτυπα σε 80 γλώσσες και έχει δημιουργήσει έναν κύκλο εργασιών 7 δισεκ. δολαρίων στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ