Για όλα τα ενδεχόμενα προετοιμάζεται η EBU εν όψει της φετινής Eurovision. 

Ο στόχος της διοργανώτριας Αρχής είναι ο διαγωνισμός να διεξαχθεί κανονικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις χώρες που συμμετέχουν. Για το κοινό οι αποφάσεις θα παρθούν αργότερα, και φυσικά θα βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Αυτό που «καίει» τώρα τους διοργανωτές είναι το να μπορέσουν να έχουν όλους τους διαγωνιζόμενους στην«Ahoy Arena» του Ρότερνταμ, όμως προετοιμάζονται και για την περίπτωση που κάποιοι από αυτούς λόγω του κορωνοϊού δεν θα μπορέσουν να έχουν φυσική παρουσία.  

Έτσι, η EBU, ενημέρωσε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς των χωρών που συμμετέχουν, να ετοιμάσουν μία live on tape εμφάνιση. Η βιντεοσκόπηση θα λάβει χώρα σε στούντιο της εκάστοτε χώρας, δεν θα δημοσιευτεί μέχρι τον Μάιο, και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης σε αυτήν.  

Πριν από την εγγραφή, κάθε χώρα θα είναι σε επαφή με έναν συντονιστή από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας, με στόχο να διευθετήσουν όλα τα τεχνικά ζητήματα. Η διαδικασία θα διαρκέσει 60 λεπτά και θα επιλεγεί η καλύτερη εμφάνιση από τις τρεις που επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε αυτό το διάστημα. 

Η κάθε αποστολή θα είναι ελεύθερη να χρησιμοποιήσει τεχνικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα και στο Ρότερνταμ. Επιπλέον, η σειρά εμφάνισης των συμμετοχών θα παραμείνει η ίδια, όπως είχε καθοριστεί για τη φετινή διοργάνωση που ακυρώθηκε. 

Προβληματισμός

Ρολά έχει κατεβάσει αυτή την περίοδο το «Shopping Star», καθώς λόγω του lockdown τα εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και έτσι τα γυρίσματα έχουν σταματήσει, αφού τα ψώνια των παικτών αποτελούν αναπόσπαστο και, ίσως, το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Βέβαια, στην παραγωγή δεν πιάστηκαν στον ύπνο όπως τον περασμένο Μάρτιο, και αυτή τη φορά έχουν προνοήσει και έχουν στοκ επεισοδίων, ώστε να μην χρειαστεί για την ώρα να το γυρίσουν σε επαναλήψεις. Ωστόσο, υπάρχει σχετικός προβληματισμός αφενός για το πότε θα τελειώσει η καραντίνα, και αφετέρου για τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους θα ξανανοίξουν τα μαγαζιά.  

Οντισιόν μόνο στην Αθήνα

Μπορεί ο Πάνος Ιωαννίδης να δήλωσε, μεσοβδόμαδα, ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «Masterchef», και ο ίδιος μαζί με τους άλλους κριτές να ακονίζουν τα… μαχαιροπίρουνά τους, ωστόσο ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα που καλείται να λύσει η παραγωγή. Ένα από αυτά είναι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που δυσκολεύουν τις ανά την Ελλάδα οντισιόν. Υπάρχει σκέψη να γίνουν όλα τα γυρίσματα στην Αθήνα, με το κανάλι να εξασφαλίζει άδειες από την πολιτική προστασία για τους εκτός πρωτεύουσας παίκτες, ώστε να μη χαθεί χρόνος που θα φέρει την πρεμιέρα πιο πίσω.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»