Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπουμε διαφορετικά είδη από όλο τον κόσμο. Ενώ οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει στα κοινά σαλιγκάρια κήπου, η Μαλαισία φιλοξενεί  Platymma tweediei ή αλλιώς «Σαλιγκάρι της Φωτιάς».

Όλα τα μαλάκια είναι ενδιαφέροντα και όμορφα με τον δικό τους τρόπο, αλλά το Σαλιγκάρι της Φωτιάς αποπνέει μια αύρα …ροκ σταρ.

This Fire Snail Is The Vampire Equivalent Of A Slug | Bored Panda

Με το έντονο κόκκινο σώμα και το σκούρο μαύρο κέλυφος, αυτό το σαλιγκάρι είναι αρκετά πιο όμορφο! Είναι το μεγαλύτερο σαλιγκάρι στη Μαλαισία και λατρεύεται από ανθρώπους που απολαμβάνουν τη συλλογή μαλακίων. Και από τις φωτογραφίες, μπορούμε να δούμε γιατί!

This Rare Fire Snail Is The Slug Version Of A Vampire And Looks ...

Ωστόσο, τα Σαλιγκάρια της Φωτιάς είναι επίσης και αρκετά σπάνια. Η Μαλαισία είναι η πατρίδα και το μόνο σπίτι τους, ενώ προτιμούν τις κρύες, υγρές περιοχές.

Ετικέτα: fire snail | It's Possible

Συγκεκριμένα στη Μαλαισία ζούνε σε υψόμετρο 1.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και μόνο σε μια συγκεκριμένη έκταση 100 χλμ. Μπορεί να μοιάζουν εκφοβιστικά, αλλά είναι φιλικά και με τους ανθρώπους, όπως επίσης και με τα υπόλοιπα είδη.

This Mystical-Looking Snail Is Called The Fire Snail And Is Only ...

Δυστυχώς, τα Σαλιγκάρια της Φωτιάς συχνά απομακρύνονται από το βιότοπό τους, καθώς πολλοί άνθρωποι τα συλλέγουν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Τα κελύφη τους χρησιμοποιούνται συχνά για την κατασκευή κοσμημάτων. Οι εκκρίσεις υγρών τους είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό για μακιγιάζ και περιποίηση δέρματος.