Έκλεισε ο λογαριασμός 48χρονης influencer στο TikTok - Ανέβαζε βίντεο με επικίνδυνες «προκλήσεις»

Η δημοφιλής εφαρμογή του ΤikTok που μόλις μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 80 εκατ. χρήστες μόνο στην Αμερική, το τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις, καθώς οι μηνύσεις για παράνομα και ακατάλληλου περιεχομένου βίντεο πέφτουν βροχή.

Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς το Τικ Τοκ προχωράει σε τρεις νέες ρυθμίσεις προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αλλά κυρίως τους ανήλικους από τις διαδικτυακές απειλές

Το ΤikTok λοιπόν ανακοίνωσε το αυτόματο «κλείδωμα» όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

Έτσι, οι λογαριασμοί θα τρέπονται αυτόματα σε ιδιωτικοί εμποδίζοντας τους υπόλοιπους λογαριασμούς να κατεβάζουν τα βίντεο τους, ενώ δεν θα μπορούν ούτε να λαμβάνουν και να αποστέλουν μηνύματα σε άλλους χρήστες. Μόνο σε περίπτωση που κάποιος ανήλικος θελήσει να καταστήσει δημόσια κάποια ανάρτησή του, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Το TikTok ωστόσο δεν σταματά εκεί. Στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής εντάσσεται και ο επιπλέον όρος του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών.

Μία τελευταία και πολύ σημαντική νέα ρύθμιση είναι η σύνδεση των λογαριασμών των γονέων με εκείνους των παιδιών τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος σε σχέση με το περιεχόμενο που έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.