Η πορεία του B-SUV της Toyota θα ξεκινήσει από τη βρετανική αγορά, με τη βασική τιμή του υβριδικού Toyota Yaris Cross, να ξεκινάει από τα 25.900 ευρώ.

Στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται οι ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, κλιματισμός, εκκίνηση χωρίς κλειδί, infotainment με οθόνη 8”, κάμερα οπισθοπορείας και συστήματα ασφάλειας υπό την «ομπρέλα» του Safety Sense.

Το compact SUV της Toyota θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και τετρακίνητες.

Το μήκος του αγγίζει τα 4,18 μέτρα, ενώ σημαντικό στοιχείο για τις εκτός δρόμου περιπλανήσεις του είναι και 30 mm μεγαλύτερη απόστασή του από το έδαφος σε σχέση με το συμβατικό supermini της Toyota.

Ο συνδυασμός του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης με το ηλετρικό μοτέρ στο υβριδικό σύστημα, δίνει μία συνδυαστική ισχύ 116 ίππων, ενώ ο συνδυασμός γίνεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT.

Οι παραγγελίες στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιρίου, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται το Σεπτέμβριο.

Το Yaris Cross και τα ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2

Η Toyota επέλεξε το ελαστικό Goodyear EfficientGrip Performance 2, ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης για το νέο της μοντέλο Yaris Cross, ένα B-SUV ειδικά σχεδιασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η διάσταση που θα τοποθετηθεί στο νέο αυτό μοντέλο θα είναι 215 / 50R18, με δείκτη φορτίου / ταχύτητας 92V.

Προκειμένου να επιτύχει την κατάκτηση μεριδίου αγοράς άνω του 8% στην κατηγορία B-SUV, η Toyota αναμένει την παραγωγή περισσότερων από 150.000 οχημάτων Yaris Cross το χρόνο στο εργοστάσιό της TMMF Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας.

Το Yaris Cross συνδυάζει τη κληρονομιά της Toyota στην υβριδική τεχνολογία, στον σχεδιασμό μικρών αυτοκινήτων και στην μηχανική των μοντέλων SUV.

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα σχεδιασμού αυτοκινήτου GA-B που χρησιμοποιείται με το Yaris hatchback, αυτό το νέο B-SUV έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στους Ευρωπαίους οδηγούς ένα αυθεντικό SUV μικρότερου μεγέθους αλλά με ψηλή θέση οδήγησης, υψηλή πρακτικότητα στον χειρισμό και άνετο εσωτερικό, όλα αυτά συνδυασμένα σε ένα πακέτο που ταιριάζει άψογα για την οδήγηση μέσα στην πόλη.

Το ελαστικό Goodyear EfficientGrip Performance 2 έχει αναπτυχθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της Toyota και των πελατών της.

Στην βασική του έκδοση, το EfficientGrip Performance 2 φημίζεται για τη δυνατότητα υψηλής χιλιομετρικής απόδοσης1 αλλά και την υψηλή απόδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

Για το Yaris Cross, η ομάδα Τεχνικού Έργου Αρχικού Εξοπλισμού της Goodyear επικεντρώθηκε στην παροχή εξαιρετικής ποιότητας οδήγησης και χαμηλών επιπέδων θορύβου, καθώς αυτά είναι τα ζητήματα-κλειδιά που απασχολούν τους πελάτες τους οποίους στοχεύει το λανσάρισμα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, η συνολική εξαιρετική απόδοση και άνεση αποδεικνύουν πως το EfficientGrip Performance 2 ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες ενός υβριδικού μοντέλου SUV όπως το Toyota Yaris Cross.

Οι οδηγοί του απαιτούν ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης που τους προσφέρει καλή κατανάλωση καυσίμου αλλά και χαμηλές εκπομπές CO2.

Αποκάλυψη για το νέο Toyota GR 86