Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό. Το γεγονός δεν έχει προηγούμενο.

H οργισμένη αντίδραση του Τραμπ

Λίγο αργότερα ήρθε και η αντίδραση από πλευράς Τραμπ, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον εκπρόσωπο της καμπάνιας του για τις εκλογές, Μπραντ Παρσκεϊλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως το Twitter «καταπνίγει την ελευθερία του λόγου» και τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό και το κατηγορεί πως θέλει να παρέμβει στις εκλογές του Νοέμβρη, «χρησιμοποιώντας τα fake news από CNN και Washington Post»