Η Πασιφάη απαντά στα ερωτήματα τριών φίλων:

Λυδία: Η αδελφή μου χώρισε με τον αρραβωνιαστικό της, πριν 4 μήνες- δεν ήταν εντάξει ο τύπος. Αυτός όμως έχει έναν εξάδελφο που μου αρέσει και του αρέσω. Θα ήθελα να κάνω σχέση μαζί του, αλλά φοβάμαι μήπως η αδελφή μου θυμώσει που πάω να μπλέξω με το σόι του τέως της. Να προχωρήσω;

Πασιφάη: Νομίζω πως αν το συζητήσεις με την αδελφή σου, θα καταλάβει. Δεν είναι απαραίτητο να μην εντάξει τύπος και ο εξάδελφος. Δοκίμασε αν και εφ΄ όσον είναι καλό παιδί. Από την άλλη πλευρά, είναι προτιμότερο να μην μπλέκονται μεταξύ τους οι οικογένειες, αν υπήρχαν διαφορές- μιλάω υποθετικά αν προχωρήσει σοβαρά η σχέση σας-, ίσως δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι άλλο για εσένα;

Άννα: Η κόρη μου παντρεύτηκε έναν κατώτερό της και απέκτησαν παιδί. Έχω καλέσει πολλές φορές σε τραπέζι τους γονείς του, εκείνοι ποτέ, ούτε για καφέ, ούτε έξω, (μένουν σε 2 δωμάτια και ντρέπονται). Ούτε η κόρη μου είναι κολλητή μαζί τους. Να τους διαγράψω εντελώς; Το σκέφτομαι.

Πασιφάη: Προτιμότερη λύση, η ουδέτερη και τυπική στάση για να μην πληγωθεί ούτε ο γαμπρός σου και να μην πυροδοτήσεις την κατάσταση. Μπορεί να ντρέπονται να σε καλέσουν στο σπίτι τους, αλλά ούτε έξω; Δίκιο έχεις, αλλά είμαι υπέρ της μέσης λύσης κι όχι των άκρων, όταν υπάρχει γαμπρός κι εγγόνι στη μέση. Να είσαι τυπική κι ευγενική. Αρκεί και λιγότερα καλέσματα μόνο αν υπάρχει λόγος.

Τζένη: Η κόρη μου είναι 5 ετών και η φίλη της- με της οποίας τη μητέρα είμαι κι εγώ φίλη- τη ζηλεύει, είναι εριστική κι ανταγωνιστική μαζί της. Λέω να ξεκόψω μια και καλή γιατί το παιδί μου είναι ευγενικό, κοινωνικό κι ευαίσθητο και την πειράζει η συμπεριφορά αυτή.

Πασιφάη: Θα πρέπει να μιλήσεις με την μητέρα της μικρής ώστε εκείνη να εξηγήσει στο παιδί της ότι σε φίλες μας φερόμαστε με αγάπη. Μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο στο σπίτι τους και να αντιδρά έτσι η μικρή. Εκτός αν η κόρη σου δεν την θέλει πια, οπότε αραίωσε προς το παρόν και βλέπεις μετά τι θα κάνεις.