Η Πασιφάη απαντά στα ερωτήματα τριών φίλων:

ΕΥΗ: Προ ενός έτους χώρισε η αδελφή μου κι από τότε όλα της φαίνονται μαύρα. Τώρα ενδιαφέρεται για εκείνη ένας φίλος του αρραβωνιαστικού μου, αλλά αυτή δεν το συζητάει καν. Είναι καλό παιδί αυτός και μπορεί να την κάνει ευτυχισμένη. Πώς να την μεταπείσω να δοκιμάσει ξανά;

ΠΑΣΙΦΑΗ: Η κακή εμπειρία δεν αφήνει την αδελφή σου να δει καθαρά τα πράγματα. Η ζωή προχωρά και δεν σταματάμε μπροστά στις δυσκολίες, ούτε πρέπει να φοβόμαστε ότι θα αποτύχουμε πάλι. Κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αλλά και όλοι πρέπει να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μας. Αυτό πρέπει να κατανοήσει η αδελφή σου και σ΄ αυτό να επιμείνεις.

ΖΑΝΙΝ: Είμαι χωρισμένη με δύο παιδιά, 43 ετών και έχω ιαθεί από καρκίνο του μαστού εδώ και 5 χρόνια. Ένας παιδικός μου φίλος που ζούσε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψε , βρεθήκαμε κι ενδιαφέρεται για εμένα. Είναι χωρισμένος δίχως παιδιά. Φοβάμαι την αντίδραση των παιδιών μου, γιατί περάσαμε πολλά μαζί.

ΠΑΣΙΦΑΗ: Με καλό τρόπο πρέπει να δώσεις στα παιδιά να καταλάβουν ότι έχεις και εσύ δικαίωμα να προχωρήσεις. Μπορείς να τους εξηγήσεις κι όχι από τις πρώτες μέρες, να δεις πρώτα πως θα πάει η σχέση. Το κυριότερο μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

ΠΕΠΗ: Είμαι 25 ετών και ζω έναν παθιασμένο έρωτα με τον σύντροφό μου ετών 34, επί ένα χρόνο. Υπάρχει μεγάλος έρωτας αλλά και πολλές εντάσεις. Θέλει να ξέρει όλες τις κινήσεις μου, όπως κι εγώ τις δικές του και βέβαια και οι δύο είμαστε ζηλιάρηδες. Πολλές φορές προβληματίζομαι όμως αν αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι σταθερό και μακρόπνοο.

ΠΑΣΙΦΑΗ: Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιες καταστάσεις όταν διαιωνίζονται μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν. Μια σχέση αν δεν στηρίζεται σε κατανόηση κι εμπιστοσύνη μπορεί να διαλυθεί. Αν δεν φτιάξουν τα πράγματα και από μέρους του αλλά και από δικού σου, είναι προτιμότερη η απομάκρυνση.