Στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί εντός των κυβερνητικών γραφείων εξ αρχής και γνώριζε το Vradini.gr, θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2020/21. Τα στελέχη της κυβέρνησης άκουγαν διαρκώς τον Πρωθυπουργό να λέει το σωστό, δηλαδή ότι θα πρέπει να γίνει αυτό που θα προτείνουν οι ειδικοί, οι οποίοι απαρτίζουν την επιστημονική επιτροπή και έχουν την ευθύνη κάθε πρότασης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ωστόσο άπαντες στα κλιμάκια της κυβέρνησης – και ο Πρωθυπουργός- γνώριζαν πως θα ήταν απολύτως λογικό να ξεκινήσει η χρονιά μία εβδομάδα αργότερα και όχι στις 7 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό διότι, εάν άρχιζαν την ημερομηνία που είχε ήδη ανακοινωθεί, δεν θα είχαν συμπληρωθεί οι απαραίτητες από τους επιστήμονες δύο εβδομάδες από την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού, ώστε να υπάρχει ασφαλές δείγμα του αριθμού εκείνων που μεταφέρουν τον ιό και φυσικά του υπόλοιπου ποσοστού που δεν θα έχει νοσήσει.

Ακριβώς γι αυτό η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε με τη σειρά της και σήμερα (1/9) να επιστρέψουν από τις διακοπές τους εκείνοι που τις συνεχίζουν και έχουν παιδιά σε ηλικία μαθησιακή, ώστε να εκτιμηθεί με ασφάλεια η καμπύλη της επιδημίας.

Το Vradini. gr είχε εξ αρχής ενημέρωση για την αντιμετώπιση των δεδομένων από την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τα σχολεία θα άνοιγαν στις 14/9, Σίγουρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ είχε τεθεί προς σκέψη και μία εναλλακτική για τα δημοτικά, η οποία τελικά δεν ακολουθήθηκε.