Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 4 Αυγούστου τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πλέον είναι αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Οικονομικών σε αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική.

Οι τρεις νέοι υφυπουργοί της κυβέρνησης

Τρία νέα πρόσωπα εισέρχονται στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως υφυπουργοί. Αυτά είναι:

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος στο Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και Hellenic Observatory (LSE, London). 

Ανήκει στην επιτροπή Πισσαρίδη και προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Η Ζωή Ράπτη είναι η νέα υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας. Είναι δικηγόρος και μέχρι πρότινος ήταν βουλευτής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Ψυχικού το 2009.

Ο Νικόλαος Ταγαράς είναι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Με τη Νέα Δημοκρατία Εξελέγη Βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Την οκταετία 2003-2010 διετέλεσε Νομάρχης Κορινθίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.