Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με ήπια συμπτώματα, καθώς πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Εισήχθη σε ΜΕΘ, αφού πέρα από το γεγονός ότι είναι 82 ετών, πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτέρα είχε βρεθεί θετικός στον ιό και βρισκόταν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Παρ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι άγνωστο πού και από ποιον κόλλησε.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου έγινε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Παρά το γεγονός ότι έχουμε πανδημία, επελέγη να γίνει δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, όπως στο παρελθόν.

Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι στην αίθουσα τηρήθηκαν στοιχειωδώς τα μέτρα προστασίας, αλλά όπως αναφέρει σήμερα και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι πολύ ύποπτο για να αναζητηθεί από πού κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε έναν σχετικά μικρό χώρο βρέθηκαν πάνω από 20 άτομα για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες. Εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα έξι άτομα της εταιρείας κέτερινγκ στο χώρο βρίσκονταν ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ που όπως είπαμε είχε τη γιορτή του τρεις ημέρες αργότερα, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο μητροπολίτης Διδυμοτείου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ο μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος. Στο γεύμα φέρεται να μην έδωσε το παρών ο αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Ωρεών κ. Φιλόθεος, για τον οποίο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα λένε ότι είχε προσβληθεί νωρίτερα από τον κορωνοϊό.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στον χώρο της ανώτατης ιεραρχίας βάσει των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων της επιδημιολογικής παρατήρησης, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς κάποιοι μητροπολίτες δεν ανακοινώνουν ότι πάσχουν «για να μην εκτεθεί η Εκκλησία» όπως παραδέχθηκε και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης για παράδειγμα απέκρυψε ότι είχε νοσήσει και κατέφυγε στο νοσοκομείο όταν πλέον ήταν αργά. «Κοιμήθηκε» στις 15 του μηνός από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό.