Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στην κατηγορία mini, το Fiat 500 ξεχώριζε πάντοτε για το στιλ και το μοναδικό του χαρακτήρα.

Λίγα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου έχουν την τύχη να απολαμβάνουν την ευρεία αναγνώριση του κοινού και των ειδικών.

Το Fiat 500 αποτελεί ένα από αυτά, όντας ένα εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής ετιαρίας, αλλά και ένα ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι η Fiat επέλεξε το συγκεκριμένο μοντέλο για να ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, δημιουργώντας το νέο 500 Hybrid.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει δώσει μία δεύτερη νιότη από τεχνολογικής απόψεως στο μικρό της FIAT, μέχρι να περάσουμε στην εντελώς νέα πλήρως εξηλεκτρισμένη εποχή του με τη νέα γενιά.

Νέο FIAT 500e: Η απαρχή της ηλεκτρικής εποχής (pics+vids)

Συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.000 κ. εκ. με το υβριδικό σύστημα, καρδιά του οποίου είναι η γεννήτρια-κινητήρας BSG.

Το Fiat 500 Hybrid προσφέρει αυξημένη ισχύ (70 ίπποι), ομαλότερη και πιο δυνατή επιτάχυνση και κυρίως μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων έως και 30%.

Παράλληλα με εκπομπές CO2 κάτω από 90 g/km, όλες οι υβριδικές εκδόσεις του Fiat 500 απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. 

500 Pop Hybrid με πλούσιο εξοπλισμό

Η ελληνική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε πλέον μία βασική τιμή κάτω από 12.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η έκδοση 500 Pop Hybrid –για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων- είναι διαθέσιμη με 11.950 ευρώ και ένα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού.

Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται 7 αερόσακοι, ESP με Hill-Assist, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, ηχοσύστημα με Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι, κλιματισμό, κ.α.

Παράλληλα, όπως και όλα τα μοντέλα της Fiat, το 500 Hybrid καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με ισχύ έως τις 200.000 km και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

FIAT Panda Hybrid: Το πιο φθηνό υβριδικό