Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ότι αναμένει να λάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer και BioNTech τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Τον περασμένο μήνα, η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει 12,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού. Ήταν η πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που σύναψε συμφωνία με την Pfizer.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Pfizer θα παραδώσει τις πρώτες ένα εκατομμύριο δόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν 1,7 εκατομμύριο δόσεις, 5,8 εκατομμύρια και 4,3 εκατομμύρια.

Ο υπουργός Εμπορίου Μοχάμεντ Άζμιν Άλι δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προμήθεια εμβολίων για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την σύσταση του υπουργείου Υγείας όσον αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που χρειάζεται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άζμιν, σύμφωνα με το Bernama.