Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είχε προγραμματίσει για το τριήμερο 19-21 Ιουνίου 2020 να πραγματοποιήσει το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, όμως, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν, λόγω του κορωνοϊού, ανάγκασαν τη δημοτική Αρχή να το αναβάλει.

Σήμερα ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία, η οποία ορίστηκε για τις 26-27 Σεπτεμβρίου 2020. Η ημερομηνία αυτή κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη μετά την άρση των περιορισμών των συναυλιών-φεστιβάλ τον Ιούλιο, αλλά και μετά των θερινών διακοπών του Αυγούστου.

«Οδηγηθήκαμε στην καθιέρωση της αντιδημαρχίας Νεολαίας, επειδή θεωρήσαμε απαραίτητο να αναπτύξουμε στενότερους δεσμούς με τους νέους της πόλης μας, γεγονός που μας επιβάλλει την οργάνωση και διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Το Φεστιβάλ Νεολαίας στην Αγία Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Το πρόγραμμα του διημέρου και των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αναλυτικά έως το τέλος Ιουλίου και θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία με πολλαπλές δράσεις.

Θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ομιλίες, επαγγελματικός προσανατολισμός, προώθηση εθελοντισμού και προσκοπισμού, έναρξη θεσμοθετημένου διαλόγου με τη νεολαία, αθλητικές επιδείξεις, ενίσχυση δράσεων και προβολής των συλλόγων-επαγγελματιών της πόλης, δραστηριότητες για νέους και για νέους γονείς, συμμετοχή των τελειόφοιτων των Λυκείων του Δήμου, βραβεύσεις διακεκριμένων νέων της πόλης, ενώ μέσα στο διήμερο θα υπάρχει πρόγραμμα διασκέδασης με χορογραφίες και μουσική. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι εναρμονισμένες με τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Νεολαίας να καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη, έτσι ώστε, με πολύπλευρη στήριξη και ομαδική εργασία, οι νέοι μας να αγαπήσουν περισσότερο την Αγία Παρασκευή, ενώ παράλληλα μέσα από τη διασκέδαση να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες», τόνισε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ