Ένα τρομακτικό, πεινασμένο θηρίο ύψους 3,5 μέτρων που φέρεται ότι κυνηγά τάρανδους στη βορειότερη παγωμένη έρημο της Αμερικής, είναι είναι από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα πλάσματα.

Πολλές είναι οι μαρτυρίες από κυνηγούς στην περιοχή της Αλάσκα, αλλά και την ντόπια ιθαγενή φυλή των Ινούιτ, καθώς ξεχωρίζει για το σκούρο τρίχωμά του και τα μεγάλα ίχνη που αφήνει στο χιόνι.

Μερικοί ισχυρίζονται πως έχουν δει μέχρι και κοπάδια ταράνδων να καλπάζουν μακριά από το τερατώδες αυτό αρπακτικό, που είναι γνωστό με το όνομα «Tornit», επίσης γνωστό και ως «Bushman».

Σε αντίθεση με το χορτοφάγο «Sasquatch» στο Βορειοδυτικού Ειρηνικού της Αμερικής, το κρέας βρίσκεται πολύ πιο συχνά στο μενού του Tornit, σύμφωνα με τον κρυπτοζωολόγο, Andrew McGrath.

Ο McGrath αναφέρει: «Μια οικογένεια που κυνηγά ταράνδους κάθε φθινόπωρο μεταξύ των πόλεων Barrow και της κοινότητας Atqasuk στην Αλάσκα, ισχυρίζεται ότι είχε πολλές ”συναντήσεις” με αυτά τα πλάσματα. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι είδαν έναν Tornit να κυνηγάει ένα κοπάδι ταράνδων περίπου μισό χιλιόμετρο μακριά από την καμπίνα τους.

Σε μια άλλη περίπτωση, η οικογένεια παρατήρησε τρεις ψηλές μαύρες φιγούρες να τους παρακολουθούν από το λόφο κοντά στην καμπίνα τους. Και φυσικά δεν είναι η μόνη οικογένεια που ανέφερε κάτι παρόμοιο στην περιοχή, λέει ο McGrath, συγγραφέα του «Beasts of North America».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Ένας άλλος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι τον ακολούθησε ένα από αυτά τα πλάσματα, ενώ έπλεε σε παρακείμενο ποταμό. Το πλάσμα, το οποίο έτρεχε κατά μήκος της ακτής, ακολουθούσε την βάρκα του, πριν εξαφανιστεί στο βλάστηση».

Ο ίδιος προσθέτει: «Είτε αυτό το ζώο είναι προιόν μια τεράστιας φαντασίας κάποιου κυνηγού που στη συνέχεια πήρε την έκταση ενός αστικού μύθου, είτε πολικές αρκούδες που χάνουν το δέρμα τους και μοιάζουν έτσι πιο σκούρες, ή είναι όντως ένα είδος που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει. Άλλωστε τα ίχνη στα χιόνια, δεν είναι ίχνη μιας πολικής αρκούδας.

Ας μη ξεχνάμε ότι η Αλάσκα είναι σε μεγάλο βαθμό μια ανεξερεύνητη γη που περιλαμβάνει 1.718.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πυκνότητα πληθυσμού 1,2 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η σχετική απομόνωση σε αυτήν την παρθένα και παγωμένη έρημο, την καθιστά ιδανικό καταφύγιο για τους τριχωτούς φίλους μας», κατέληξε.