Τουρισμός: Μοντέλο Σιγκαπούρης στον έλεγχο της άφιξης των τουριστών - Πως θα γίνονται τα μοριακά τεστ για την αναχώρησή τους

Στο κυβερνητικό επιτελείο γίνονται «ζυμώσεις» σχετικά με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στην χώρα μας φέτος το καλοκαίρι αναζητώντας τον καλύτερο συνδυασμό ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον ερχομό τους με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία στην χώρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η TUI ζητά από τους πελάτες της που θα έρθουν στην χώρα να κάνουν PCR τεστ, επειδή ένας μεγάλος αριθμός τουριστών δεν θα έχει εμβολιαστεί. Έτσι, πρέπει να φέρουν ένα μοριακό τεστ εντός 72 ωρών για να μπορούν να γυρίσουν στην χώρα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υποδομές όπου θα μπορούσε να διενεργείται ένας μεγάλος όγκος τεστ. 

Από την πλευρά της κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Παράλληλα, σύμφωνα και πάλι με το ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, (τελωνεία Ευζώνων, Προμαχώνα), καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.