Τουρισμός: Οι Βρετανοί μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με την κάρτα εμβολιασμού του NHS

Ισορροπία, ασφάλεια και σεβασμός στον επισκέπτη θα είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, όπως τόνισε αυτή τη βδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής.

Το άνοιγμα του τουρισμού θα στηριχτεί στις εισηγήσεις των επιδημιολόγων και γενικότερα των ειδικών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η περσινή εμπειρία, τα πρωτόκολλα υγείας, αλλά και τα τωρινά δεδομένα.

«Είμαστε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ξεκάθαρα τον στόχο της να ανοίξει τον τουρισμό στις 14 Μαΐου», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες δεν θα επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας. Επίσης, το self test θα διευκολύνει σημαντικά την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα (19 Απριλίου) επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες ( ΗΠΑ, Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) χωρίς να τίθενται σε καραντίνα, με την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ή διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR που έγινε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Σε χθεσινό δημοσίευμά της η Daily Telegraph πρότεινε 15 ελληνικά νησιά για τις εφετινές καλοκαιρινές διακοπές, με τον συντάκτη του άρθρου να σημειώνει ότι «οι διακοπές στα ελληνικά νησιά μοιάζουν με τονωτικό μετά από έναν μακρύ χειμώνα. Ποιος θα μπορούσες να απορρίψει μία ή δύο ασφαλείς εβδομάδες ήλιου και νόστιμου φαγητού που σερβίρεται σε παραθαλάσσια ταβερνάκια;»

Καλύτερο νησί για παραλίες ανακηρύσσεται η Ζάκυνθος, η οποία εντυπωσιάζει με το μοναδικό ναυάγιο. Ως καλύτερος οικογενειακός προορισμός με την ατμοσφαιρική παλιά πόλη της ορίζεται η Κέρκυρα. Ακολουθεί ένα μη κατοικήσιμο νησί ως το κορυφαίο όλων για την πλούσια ιστορία του, που είναι η Δήλος. Δίπλα στη Δήλο κάνει την εμφάνισή της η Μύκονος για τα καλαίσθητα ξενοδοχεία της.