Χάλκη on και Χάλκη pass, δύο συστήματα για ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες

«Το Ηalki On και το Halki Pass είναι δράσεις που παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις ψηφιακές υπηρεσίες»

Chalki

Δυο νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού της Χάλκης έχουν τεθεί σε λειτουργία από τον δήμο Χάλκης, ενώ μία ακόμα θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Οι νέες εφαρμογές Halki On και Ηalki Pass δείχνουν τον δρόμο για την ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση, τη βιωσιμότητα και τη συμμετοχική διακυβέρνηση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χάλκης κ. Αγγελος Φραγκάκης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον δήμο της Χάλκης.

«Το Ηalki On και το Halki Pass είναι δράσεις που παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις ψηφιακές υπηρεσίες που ενδυναμώνουν τους πολίτες, υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία, προωθούν τη συμμετοχικότητα, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία και αποτελούν διεθνείς καλές πρακτικές» τονίζει ο κ. Φραγκάκης.

Οι δημότες και οι επισκέπτες της Χάλκης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητες όπως: ψηφιακές υπηρεσίες, συμμετοχή για τη βελτίωση των υποδομών του νησιού, ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες, προνόμια και παροχές, σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος καθώς και διαδραστικές ειδοποιήσεις. Όλα αυτά απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή City Οn του Δήμου Χάλκης, η οποία είναι διαθέσιμη σε Android & iOS συσκευές.

Το Ηalki On συγκεκριμένα μέσα από την mobile εφαρμογή έχει τις παρακάτω δυνατότητες:
● Ψηφιακές υπηρεσίες
● Συμμετοχή για τη βελτίωση του νησιού μας
● Ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες
● Προνόμια και παροχές
● Σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος
● Διαδραστικές ειδοποιήσεις

Μαζί με το Ηalki On έρχεται και το Ηalki Pass, η Ψηφιακή Κάρτα Δημότη και Επισκέπτη του Δήμου Χάλκης.

To Ηalki Pass δηλώνει ο δήμαρχος Χάλκης «είναι μια άυλη ψηφιακή κάρτα με την οποία ο επισκέπτης και ο δημότης αποκτά και εξαργυρώνει δικαιώματα και προνόμια στην περιοχή που ζει ή/και εργάζεται και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αξιοποίησης δυνατοτήτων smart island».

Mε το Halki Pass δημιουργούνται οι τεχνολογικές βάσεις για μια ενεργή κοινότητα τοπικών επιχειρήσεων, επισκεπτών και κάθε ενδιαφερόμενου με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη με τη συμμετοχή των πολιτών.

Το Halki Pass προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες:
● Πρόσβαση ενημέρωσης σε πληροφορίες του Δήμου και Υπηρεσίες με ένα κλικ
● Προσφορές επιχειρήσεων
● Πρόσβαση σε δημοτικούς χώρους
● Ενημέρωση για αξιοθέατα
● Σύνδεση με υποδομές smart island
● Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Βασικό χαρακτηριστικό του Halki Pass, αποτελεί η διασύνδεση μέσω της mobile εφαρμογής City On, στην οποία ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και λειτουργίες όπως το να κάνει προβολή των στοιχείων του, των προνομίων του, των πόντων που έχει συλλέξει, των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και φορέων αρχικά στην Ελλάδα και στο μέλλον στο εξωτερικό.

«Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα πρώτο σημαντικό βήμα που υλοποιήθηκε με ελάχιστους πόρους και με την ενεργή συμμετοχή των στελεχών του δήμου και εντάσσεται στη νέα ψηφιακή στρατηγική, η οποία θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνολικά για την τοπική οικονομία και κοινωνία» τονίζει ο δήμαρχος Χάλκης που ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν σύντομα ορατά αποτελέσματα.

Οι καινοτόμες αυτές εφαρμογές υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εθνικές συνεργασίες με Δήμους και Περιφέρειες, φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα αλλά και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Τα Crowd Apps είναι η ολοκληρωμένη σουίτα cloud εφαρμογών της Crowdpolicy για πόλεις, δήμους, περιφέρειες και τοπικές ομάδες πολιτών. Υποστηρίζουν τη συμμετοχικότητα, την επικοινωνία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την τοπική ανάπτυξη και την εθελοντική προσφορά και αποτελούν βέλτιστες καλές πρακτικές σύγχρονης και συμμετοχικής διακυβέρνησης.

Πολύ σύντομα όπως αναφέρει ο κ. Άγγελος Φραγκάκης θα υπάρξει και τρίτη εφαρμογή, η Halki work μέσω της οποίας οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για την πορεία των έργων που εκτελούνται, σε τι στάδιο βρίσκονται, πόσο θα κοστίσουν και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν