Επίσκεψη Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη

Η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πραγματοποίησε επαφές με φορείς και επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα μεταβεί, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2024, στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της η υπουργός θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των νέων γραφείων του ΕΟΤ και θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και τουριστικούς φορείς, όπως η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB).

Η επίσκεψη της υπουργού στον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της, σκοπό έχει να τον ενημερώσει για τις διεθνείς πρωτοβουλίες της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού σε σχέση με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική προστασία, ως προς τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναπτύσσει σημαντικότατη διεθνή δράση. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα σε τόπους, χώρους και μνημεία θρησκευτικής σημασίας που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Οι επαφές της υπουργού με φορείς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού εντάσσονται στο πλαίσιο της αναθέρμανσης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, σε συνέχεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, και της Κοινής Διακήρυξης για τον Τουρισμό που υπέγραψε με τον τούρκο ομόλογό της κ. Ersoy.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα γίνει η τελετή αγιασμού του Γραφείου ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης που μεταφέρθηκε σε κτίριο που παραχώρησε η ομογένεια. Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη λειτούργησε για πρώτη φορά κατά την προηγούμενη θητεία της κυρίας Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Τουρισμού και εγκαινιάστηκε από την ίδια το 2014.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν