Πελοπόννησος: Βέλγοι και Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες ταξίδεψαν στην Αρκαδία

Το τετραήμερο ταξίδι εξοικείωσης στις ορεινές και παράκτιες περιοχές περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων

Πελοπόννησος

Tαξίδι εξοικείωσης με Βέλγους και Ολλανδούς τουριστικού πράκτορες στην Αρκαδία διοργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου 13-17 Μαΐου 2024.

Το ταξίδι οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, τις τοπικές Ενώσεις Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού του Άμστερνταμ, Ολλανδίας.

Αρκαδία: Πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων

Οι προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η Π.Ε. Αρκαδίας, μέσω των παρουσιάσεων από 10 διαφορετικές εταιρίες που συμμετείχαν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, με αντικείμενο τον τουρισμό υπαίθρου, την αγροδιατροφή, την άθληση και περιπέτεια, τον πολιτισμού κ.ά.).

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες του τουρισμού, με στόχο την προώθηση προσφορών, την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών.

Το τετραήμερο ταξίδι εξοικείωσης που ακολούθησε στις ορεινές και παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας, περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων, δίνοντας στους καλεσμένους hosted buyers την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Οι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν γραφικούς παραδοσιακούς ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς, γνώρισαν την πλούσια φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της περιοχής . Παράλληλα επισκέφτηκαν επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας, της εστίασης και της μεταποίησης αποκτώντας μια ολοκληρωμένη άποψη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Συνολικά, το ταξίδι εξοικείωσης άφησε άψογες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την φιλοξενία των Αρκάδων.

Αρκαδία: Ένας ελκυστικός προορισμός

Για άλλη μία φορά, η Αρκαδία αποδεικνύεται ένας ελκυστικός προορισμός για ταξιδιώτες από αγορές λιγότερο παραδοσιακές για την Πελοπόννησο και ό,τι μπορεί να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, πέρα από τον κλασικό μοντέλο μαζικού τουρισμού «ήλιου και θάλασσας».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Καθ. Κων/νος Μαρινάκος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η αξιοποίηση των πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια του Fam Trip, θα μας δώσει την δυνατότητα να διαμορφώσουμε και να προωθήσουμε ειδικά “ταξιδιωτικά πακέτα” και προσφορές, με έμφαση στις ειδικές και θεματικές μορφές τουρισμού, σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές αγορές αυτές του Βελγίου και της Ολλανδίας, με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην Αρκαδία. Στο εγγύς μέλλον ετοιμάζουμε δυο ακόμα ταξίδια εξοικείωσης στην Πελοπόννησο και ένα διεθνές φεστιβάλ που θα υλοποιείται σε ετήσια βάση, χτίζοντας με σταθερά βήματα τις προϋποθέσεις ούτως ώστε η Πελοπόννησος να καταστεί ένας προορισμός υψηλής ποιότητας, αειφορικού τουρισμού» όπως εξήγησε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν