Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης για πτώχευση FTI: «Σεισμός και θα έρθει και τσουνάμι»

«Ψυχραιμία χρειάζεται τώρα και καθαρό μυαλό» είπε ο Μιχάλης Βλατάκης – Δείτε βίντεο

FT1

Για τις πιθανές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό από την πτώχευση του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού FTI, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Γραφείων Ταξιδίων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 4.000 τουρίστες εδώ στην Κρήτη, 7.500 σε όλη την Ελλάδα. Η συντριπτική πλειονότητά τους έχουν προπληρώσει, οπότε θα ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και θα επιστρέψουν πίσω χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν έχουν προπληρώσει καλύπτονται από την ασφάλεια, οπότε τα τουριστικά γραφεία και οι ξενοδόχοι θα τα πάρουν από την ασφάλεια, και εμείς αυτό το οποίο έχουμε μέλημα είναι να μη δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο και να φύγουν πίσω οι άνθρωποι» τόνισεο κ. Βλατάκης.

Πτώχευση FTI: Τι γίνεται με τους τουρίστες που έχουν δώσει προκαταβολές

Όπως ανέφερε, η Κρήτη περίμενε 80.000 τουρίστες φέτος από τον συγκεκριμένο όμιλο.

«Όλοι αυτοί που έχουν δώσει προκαταβολές καλύπτονται από τον ασφαλιστικό οργανισμό, θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Θέλει κάποιον χρόνο. Αυτοί οι οποίοι είναι κοντά τώρα, αν δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν καινούργια πακέτα για να έρθουν, θα πρέπει να αναβάλουν τις διακοπές τους.

Αυτοί οι οποίοι μπορούν να περιμένουν θα πάρουν πίσω από τον ασφαλιστικό οργανισμό τα χρήματά τους, θα επιλέξουν κάποιον άλλον tour operator για να έρθουν. Κρίνοντας από τα 47 χρόνια εμπειρία μου, συνήθως αυτοί που επιλέγουν έναν προορισμό έρχονται σε αυτόν, οπότε θα κοιτάξουν να βρουν τρόπο για να έρθουν» πρόσθεσε.

«Όπως γιγαντώθηκε ο συγκεκριμένος όμιλος όταν έπεσε έξω η Thomas Cook, έτσι θα γιγαντωθούν κάποιοι άλλοι, θα μεγαλώσουν περισσότερο κάποιοι άλλοι, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε την πλειονότητα αυτών των επισκεπτών», είπε στη συνέχεια.

Πτώχευση FTI: «Αφού έχουν επιλέξει Κρήτη, θα έρθουν»

«Θα έχουμε διαρροές που δεν θα έρθουν, που θα πάνε σε άλλους προορισμούς, αλλά η πείρα μου μου λέει ότι οι περισσότεροι, αφού έχουν επιλέξει Κρήτη, θα έρθουν. Ψυχραιμία χρειάζεται τώρα και καθαρό μυαλό.

Αυτός είναι ένας ”σεισμός υποθαλάσσιος”, θα έχει και τσουνάμι, αλλά δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο με την Thomas Cook. Θα κοιτάξουμε να δούμε πώς θα κερδίσουμε αυτούς τους τουρίστες για να έρθουν εδώ πέρα.

Αυτό που με δυσαρεστεί περισσότερο και με ανησυχεί είναι ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πελατών στους tour operators, των ξενοδόχων και των τουριστικών γραφείων. Αρχίζει και γίνεται μια μεγάλη αναταραχή στο κύκλωμα» είπε, τέλος, ο κ. Βλατάκης.
 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν