Σε 5 ακόμα νησιά του Αιγαίου επεκτείνεται η visa express για Τούρκους τουρίστες

Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη

visa express, Τούρκοι τουρίστες

Σε πέντε ακόμη ελληνικά νησιά επεκτείνεται από σήμερα, 30 Απριλίου, η ταχεία χορήγηση θεώρησης εισόδου (visa express) για Τούρκους τουρίστες.

Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη, όπως αναφέρει με ανάρτησή της η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται, άλλωστε, για τη μοναδική εξαίρεση στη ζώνη του Σένγκεν.

Τριπλασιασμός Τόυρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου

Το πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα τόσο των νησιωτών, όσο και Τούρκών τουριστών, έχει ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι στα πρώτα πέντε νησιά που εφαρμόστηκε, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Η visa express είναι διάρκειας επτά ημερών, κοστίζει 60 ευρώ. Μπορεί κανείς να την εκδώσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Χορηγείται με ειδική σφραγίδα που τοποθετείται πάνω στο διαβατήριο. Ο επισκέπτης δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει σε άλλο προορισμό.

Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών, κάποια εκ των οποίων είχαν επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος λόγω του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν