Θεσσαλονίκη: Πάσχα για 1.100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Celestyal Journey»

Ακόμη πιο δυναμική η ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2024

Μία ώρα νωρίτερα έναντι της προγραμματισμένης του άφιξης, έφτασε στις 09:00 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey», μεταφέροντας 1.100 επιβάτες, κυρίως Άγγλους και Βαλκάνιους.

Το «Celestyal Journey», που αποτελεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ρίχνει άγκυρα στα νερά του Θερμαϊκού για τον τρέχοντα μήνα, έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 19:00, με επόμενό του προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας, ενώ θα επισκεφθεί την πόλη άλλες τρεις φορές τον Μάιο και συγκεκριμένα στις 12/5, 19/5 και 26/5, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, τόνισε ότι αρκετοί από τους επιβάτες του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ οι υπόλοιποι «ψήφισαν» την περιήγησή τους στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Το τρέχον έτος εξελίσσεται δυναμικά το προϊόν της κρουαζιέρας, παρά τον επανασχεδιασμό που υποχρεώθηκαν να κάνουν οι ξένες εταιρείες λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Βέβαια, επειδή ακριβώς η κρουαζιέρα είναι ένα δυναμικό προϊόν, τα δεδομένα που είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ (5/5), δεν αποκλείεται να αλλάξουν. Πάντως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, το 2024 θα αποτελέσει χρονιά – ορόσημο στην ιστορία της κρουαζιέρας για την Θεσσαλονίκη.

Ακόμη πιο δυναμική η ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2024

Σταθερά στο μονοπάτι της δυναμικής ανάπτυξης συνεχίζει να βαδίζει και το 2024 η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, με τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, όχι μόνο να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους στην πόλη, αλλά να δρομολογούν στο λιμάνι ολοένα και περισσότερα πλοία πολυτελείας. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνουν τα σημερινά στοιχεία, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, βάσει των οποίων φέτος θα αγκυροβολήσουν στον λιμάνι της Θεσσαλονίκης 82 κρουαζιερόπλοια, έναντι 68 το 2023, 61 το 2022 και 17 το 2021.

Στο μεταξύ, με βάση το αναρτημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ σήμερα Κυριακή του Πάσχα, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα είναι φέτος το Crystal Symphony, την 1η Δεκεμβρίου, και θα καταπλεύσει στην πόλη στις οκτώ το πρωί προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, για να αναχωρήσει στις 18:00 με επόμενο σταθμό τον Βόλο.

Βελτιώνονται οι υποδομές, αυξάνονται οι δουλειές

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εδραιώνουν την εμπιστοσύνη των εταιρειών κρουαζιέρας που την επιλέγουν, ενώ η λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας, που φέρει την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος», δημιουργεί νέα δεδομένα.

Με τη λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστεί, αφού αποτελεί το μόνο -μέχρι στιγμής- στην Ελλάδα, που πληροί τις προϋποθέσεις της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας και λειτουργεί με τις νέες απαιτήσεις Σένγκεν του συστήματος εισόδου – εξόδου, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2017/2226/ΕΕ, όπως είχε αναφέρει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του. Με τη λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού, πλέον στο λιμάνι της πόλης θα μπορούν να δένουν ταυτόχρονα δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια που θα μεταφέρουν συνολικά 6000 άτομα, πλέον των πληρωμάτων τους.

Ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας τέθηκε σε πλήρη λειτουργία τον Ιούλιο του 2023, έχει συνολικό εμβαδό 2000 m2 και διαθέτει δύο επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού. Είναι πλήρως εξοπλισμένος, ικανός να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα στα κρηπιδώματα 9 και 10. Μερικά ακόμη χρήσιμα στοιχεία για τον νέο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας είναι ότι το εμβαδόν κρηπιδωμάτων 9 και 10 είναι 32.300 m2 και του περιβάλλοντα χώρου 14.000 m2.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν