Τουρκία: Ολικό lockdown στην Τουρκία μέχρι 17 Μαΐου

Ξανά σε ολικό lockdown η Τουρκία και μάλιστα μέχρι τις 17 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολικών αιθουσών και τον περιορισμό στις μετακινήσεις, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000 προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παρέμεινε πάνω από 300 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι όλα τα υπεραστικά ταξίδια θα χρειάζονται έγκριση από τις αρχές, όλα τα σχολεία θα σταματήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, ενώ και σε χώρους εργασίας θα ανασταλούν οι δραστηριότητές τους.

Πρόσθεσε ότι οι κλάδοι της μεταποίησης και των τροφίμων θα εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων θα πρέπει να μειωθεί κάτω από 5.000 μέχρι το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ