«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει με ανακοίνωσή της η τουρκική ακτοφυλακή για το περιστατικό στα Ίμια το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου με τη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού.

Στην ανακοίνωση, η τουρκική ακτοφυλακή υποστηρίζει πως εκδίωξε τους Έλληνες από τα Ίμια και κατηγορεί σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος πως παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 06/01.2021στις 10:03 π.μ., πραγματοποιήθηκε παραβίαση των χωρικών υδάτων από δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σωματος, στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια. Με την επέμβαση τεσσάρων ακταιωρών της τουρκικής ακτοφυλακής, απομακρύνθηκαν τα δύο ελληνικά σκάφη έξω από τα χωρικά μας ύδατα.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών σημειώθηκε σύγκρουση ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Η Λιμενική Διοίκηση είναι καθήκον να διασφαλίζει την ασφάλεια των θαλασσών μας επτά μέρες την εβδομάδα και όλο το 24ωρο».

Ακόμη, μέσω προκλητικής ανάρτησης στο Twitter, η ακτοφυλακή παρουσιάζει εικόνα ενός σκάφους του ελληνικού λιμενικού, μέσα από τουρκική ακταιωρό: «Ελληνικά σκάφη, που δεν γνωρίζουν σύνορα, και ωθούν συνεχώς τους παράτυπους μετανάστες πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα κατά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αυτή τη φορά, εκδιωχθήκαν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το περιστατικό από την ελληνική πλευρά.