Τουρνέ στην Κίνα η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών | 90fbf55e6063b388526dc85b7b911050 XL

Ταξίδι στην Κίνα ξεκινά σε λίγες ημέρες η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, με στόχο να μεταφέρει τη μουσική της Ευρώπης στη μεγάλη αυτή χώρα της Άπω Ανατολής, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το έργο της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της.

Η περιοδεία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των περιφερειών της μεγάλης αυτής χώρας της Άπω Ανατολής, καθώς και με την αμερικανική εταιρία Parma Recordings LLC, και θα διαρκέσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η ορχήστρα θα επισκεφτεί το Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες μεγάλες πόλεις και θα δώσει συμφωνικές συναυλίες στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών των πόλεων αυτών. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, στη συναυλία του Πεκίνου, την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται και ο Πρόεδρος της Κίνας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μίλησαν ο πρόεδρος και ιδρυτής της Ορχήστρας, καθηγητής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Μαλλιάρας, ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Βύρων Φιδετζής, ο προσκεκλημένος αρχιμουσικός της Ορχήστρας για την περιοδεία στην Κίνα Μιχάλης Οικονόμου και η διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης Στεφανία Μεράκου.

Η κ. Μεράκου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ταξίδι της Φιλαρμόνια στην Κίνα, ενώ αναφέρθηκε και στην έκδοση cd με έργα του Νίκου Σκαλκώτα κάνοντας λόγο για τη μεγάλη προβολή που επιτυγχάνει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα διαδίδοντας μέσω συναυλιών και παραστάσεων το έργο σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Ο μαέστρος κ. Βύρων Φιδετζής μίλησε για το έργο της Ορχήστρας αυτά τα τρία χρόνια, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του κ. Νίκου Μαλλιάρα έγινε σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα. «Οταν ορχήστρες έκλειναν εμείς ξεκινήσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αρχιμουσικός της Φιλαρμόνια Θοδωρής Οικονόμου, δήλωσε ευτυχής για την περιοδεία στην Κίνα χαρακτηρίζοντας το ένα δύσκολο ταξίδι καθώς μέσα σε 13 ημέρες θα περιοδεύσουμε σε 11 πόλεις με διαφορετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Φιλαρμόνια Νίκος Μαλλιάρας αναφέρθηκε στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Ορχήστρας, με τις διεθνείς συνεργασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, μια εκ των οποίων είναι η πολυήμερη εορταστική περιοδεία στην Κίνα. Μίλησε, επίσης, και για την ευρύτερη προσπάθεια που επιτελεί η Ορχήστρα στα τρία πρώτα χρόνια ζωής της, προσφέροντας όχι μόνο καλλιτεχνικό, αλλά και γενικότερα πολιτιστικό, παιδαγωγικό και εθνικό έργο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ