Toyota: Κατέκτησε επάξια τον τίτλο «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»

Στη νέα γενιά Yaris, που ήρθε στην χώρα μας από τον Αύγουστο του 2020,  κερδίζοντας  αμέσως, όπως και οι προηγούμενες γενιές της, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, εστίασε ο   πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ελλάς  Αριστείδης Αραβανής(φωτό), αναφερόμενος στην κατάκτηση  του τίτλου «Ευρωπαϊκό  Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021».

Συγκεκριμένα, η πλήρως Hybrid Electric τεχνολογία της νέας γενιάς Yaris, έλαβε διθυραμβικές κριτικές για την οικονομία και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, την άψογη οδηγική συμπεριφορά, αλλά και με την προσιτή τιμή του.

Παράλληλα, ξεχώρισε για την άψογη οδική του συμπεριφορά, τις δυναμικές επιδόσεις του, αφού ο σχεδιασμός του έχει βασιστεί στην νέα πλατφόρμα TNGA-B, δημιουργώντας έτσι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο με δυναμική και ελκυστική εμφάνιση, αλλά και την απόλυτα δική του ταυτότητα.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μέλη της Επιτροπής για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους», δήλωσε ο Executive Vice President της Toyota Motor Europe, Matt Harrison.

Για να προσθέσει : «Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία να αναγνωρίσω το πάθος των ομάδων εξέλιξης σε Ευρώπη και Ιαπωνία της Toyota.  Είναι το καλύτερο Yaris όλων των εποχών, και, όπως ο Akio Toyoda το είχε οραματιστεί, ήδη φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών μας.»

Από την πλευρά του, ο κ.  Αραβανής, επισήμανε : «Το Yaris, εδώ και 20 χρόνια συναρπάζει την ελληνική αγορά και τον Έλληνα καταναλωτή, αποτελώντας για πολλά, συνεχόμενα χρόνια το best seller της ελληνικής αγοράς, όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην χώρα μας.  

Η νέα γενιά Yaris είναι σχεδιασμένη με πάθος, για δυναμική οδήγηση, ενώ η κορυφαία υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία, Hybrid Dynamic Force, απογειώνει τις επιδόσεις του μοντέλου, χαρίζοντας οικονομία και οδηγική άνεση. 

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του, δίκαια σήμερα κατακτά την θέση του Πανευρωπαϊκού Car of The Year 2021».

Πιο αναλυτικά, η νέα γενιά Yaris αναδείχτηκε, «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» από τον θεσμό των Ευρωπαίων δημοσιογράφων ‘’Car of The Year” (COTY).

H τέταρτη γενιά του μοντέλου αυτού της  Toyota, έχοντας ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από 59 συντάκτες του ειδικού τύπου από όλη την Ευρώπη, κέρδισε επάξια το πρώτο βραβείο, 21 χρόνια αφότου η πρωτοποριακή τότε, πρώτη γενιά του, είχε κατακτήσει ξανά και πάλι τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2000». 

Η επιτροπή των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκθείασε την πλήρως υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία (Hybrid Dynamic Force) του Yaris για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και την προσιτή τιμή του – κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του υβριδικού ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το 80% των αγοραστών του Yaris.  

Αναμφισβήτητα, εντυπωσίασαν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Yaris  που συνδυάζονται με το 6τάχυτο κιβώτιο ή -CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ευρεία κλιμάκωση (wind range) καθώ και με εξαιρετικές τιμές εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης.

Το μοντέλο αυτό της  Toyota, έλαβε επίσης εξαιρετικές κριτικές για τη σχεδίαση, τις δυναμικές επιδόσεις και τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας που το χαρακτηρίζουν.

Επιπλέον, οι εκλέκτορες του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς εκτίμησαν ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να ζωντανέψει ξανά, το πάθος για την προώθηση της σπορ, αγωνιστικής εκδοσης – hot hatch – του μοντέλου, του GR Yaris.

Το πανευρωπαϊκό βραβείο ‘Car of the Year 2021’ έρχεται λίγες μόλις ημέρες, αφού η νέα γενιά Yaris αναδείχτηκε ευρωπαϊκό bestseller για πρώτη φορά, όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και μεταξύ όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές συμφώνησαν εκ των προτέρων με την πρόσφατη άποψη της επιτροπής του ‘Car of the Year’!

Υπενθυμίζεται πως δικαιώθηκε και η φήμη του ως πρωτοπόρος της ασφάλειας στην κατηγορία του, αφού τα προηγμένα συστήματα Toyota Safety Sense το καθιστούν ως το πιο ασφαλές compact car στον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή του ‘Car of the Year’ εκθείασε την ελκυστική και δυναμική σχεδίαση και την κορυφαία ασφάλεια του Yaris

Το Yaris στέφθηκε νικητής μαζί με την αγωνιστική – hot hatch – έκδοση του, το GR Yaris.

Το Yaris κατέκτησε ξανά τον τίτλο Car of The Year -21 χρόνια αφότου η πρώτη γενιά του απέσπασε το βραβείο, το 2000.

Η διάκριση συμπίπτει με την ανάδειξη της νέας γενιάς Yaris σε Ευρωπαϊκό bestseller.