Κατά την ομιλία του στο Τέξας την Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις προσπάθειες επίκλησης της 25ης Τροπολογίας με σκοπό την απομάκρυνσή του από το αξίωμα ή απόπειρες των Δημοκρατών να προβούν στην αποπομπή του.

«Η 25η Τροπολογία δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για μένα, αλλά θα επανέλθει στοιχειώνοντας τον Τζο Μπάιντεν και την κυβέρνηση Μπάιντεν» είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι «όπως λέει και η έκφραση, πρόσεξε αυτό που εύχεσαι».

Στη συνέχεια, κατήγγειλε τις βίαιες διαμαρτυρίες της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο που άφησαν πίσω τους πέντε ανθρώπους νεκρούς, λέγοντας ότι «πιστεύουμε στο κράτος δικαίου και όχι σε ταραχές». Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι «η ελευθερία του λόγου δέχεται επίθεση όπως ποτέ άλλοτε», προφανώς αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας λογαριασμών του σε κοινωνικά δίκτυα, μετά τις θανατηφόρες ταραχές στο Καπιτώλιο.

«Η φάρσα της αποπομπής αποτελεί τη συνέχεια του μεγαλύτερου και πιο μοχθηρού κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας και προκαλεί τεράστιο, θυμό, διαίρεση και πόνο, […] πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο για τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Τραμπ.

Τα καλέσματα σε παραίτηση του Τραμπ συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους καθώς ο Πρόεδρος της χώρας κατηγορείται για «υποκίνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο» κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί, επιμένοντας ότι δεν επιθυμούσε «οποιαδήποτε βία» στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.