Τραμπ: Ανακοινώθηκε η παραπομπή του - Καταιγιστικές εξελίξεις στις ΗΠΑ (vid) | nancy pelosi speaker of house press conference 11 14 2019 Chip Somodevilla Getty

Λεπτομέρειες φαίνεται ότι απομένουν για να ανοίξει ο δρόμος της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα. Σύμφωνα με δηλώσεις της Νάνσι Πελόσι, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πολλές ενώ εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν πριν τελειώσει το 2019.

Η Πελόσι υποστήριξε, ότι από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, έχουν προκύψει στοιχεία που δείχνουν ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας για δικά του πολιτικά οφέλη και έτσι καταπάτησε τον όρκο του στο Σύνταγμα.

Οι Δημοκρατικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Στην έκθεση των 300 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Πληροφοριών της —ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς— Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. Επίσης υπονοείται ότι ο Πομπέο βρισκόταν μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων που είτε γνώριζαν είτε εμπλέκονταν σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από μια ξένη δύναμη. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα αυτή σε βάρος του «απάτη».

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι πολλοί από τους «στενότερους υφισταμένους και συμβούλους» του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του Πομπέο, συνέβαλαν στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία και απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση. Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής. Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο την δημοκρατία μας. Στην Αμερική, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.