Τι θα γίνει με απουσίες και βαθμολογίες σε γυμνάσια-λύκεια (pdf)

To lockdown, που επιφέρει τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία, φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους μαθητές της πρώτης και της δευτέρας δημοτικού.

Συγκεκριμένα, πολλοί από τους μαθητές των τάξεων αυτών αδυνατούν ακόμα και να γράψουν ή να διαβάσουν. Παραμένουν δηλαδή ουσιαστικά αναλφάβητα με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συνέχιση της εκπαίδευσής του στις επόμενες τάξεις.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Στέλιος Παλαρμάς, μίλησε στον σταθμό της Πάτρας max fm και είπε ότι περισσότεροι από 3.500 μαθητές μόνο στην Πάτρα, για τους μήνες που τα σχολεία έμειναν κλειστά, ήταν αποκλεισμένοι και χωρίς πρόσβαση στη μάθηση καθώς δεν διέθεταν ούτε τα χρήματα, αλλά ούτε και τον εξοπλισμό για να συμμετάσχουν σε διαδικασίες εξ αποστάσεως μάθησης.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί την ίδια ώρα και η αποκάλυψη του προέδρου στην Ένωση Συλλόγων Γονέων της Πάτρας Τίμου Πατρινού, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή, μίλησε για δεκάδες μαθητές από την περιοχή, οι οποίοι πηγαίνουν στην πρώτη και δευτέρα δημοτικού, που δεν γνωρίζουν να γράφουν και να διαβάζουν.