Οι έρευνες για την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία στην Ερέτρια Ευβοίας, συνεχίζονται.

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πραγματοποίησε αυτοψία ο πραγματογνώμονας, ο οποίος διορίστηκε από την εισαγγελία για να διερευνήσει τα αίτια.

Την ίδια ώρα, τα τρία στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας που συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ έρευνα κάνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να εξακριβωθεί εάν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και των ευθυνών που υπάρχουν είναι επιτακτική ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες νέων εργατικών ατυχημάτων στο μέλλον».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε το δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εργολάβου στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε.


Το δυστύχημα και η απώλεια τριών ανθρώπων θέτουν σοβαρά και αμείλικτα ερωτήματα , τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Οι συνθήκες και τα αίτια που το προκάλεσαν θα αποκαλύψουν εάν και ποιες ακριβώς ήταν οι ελλείψεις, οι αδυναμίες και τα κενά που υπήρχαν στην ασφάλεια των εργαζομένων και τελικά στοίχισαν τη ζωή τους.


Η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και των ευθυνών που υπάρχουν είναι επιτακτική ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες νέων εργατικών ατυχημάτων στο μέλλον. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργαζομένων που χάθηκαν και εύχεται καλή ανάρρωση στον τραυματία.

Επειδή οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ έχουν το θλιβερό προνόμιο των εργατικών ατυχημάτων με τον “αόρατο εχθρό”, που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να προνοούν και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο η ανθρώπινη ζωή».

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ, από την πλευρά τους κάνουν λόγο για λάθη

Σημειώνεται ότι, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία είναι ανθρώπινο λάθος γιατί δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση.

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ, από την πλευρά τους κάνουν λόγο για λάθη και εγκληματικές αμέλειες, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρεται να μην είχε δοθεί εντολή για διακοπή του ρεύματος.

Το υπουργείο Εργασίας καθιστά, πάντως, σαφές ότι αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για να αποδοθούν ευθύνες, με ανακοίνωσή του.