Τρεις άντρες ηλικίας 47, 48 και 58 ετών που έσκαβαν με μηχανήματα για πάνω από 3 μήνες σε ένα τούνελ 10 μέτρων στην Βαρυμπόμπη, ψάχνοντας για έναν κρυμμένο θησαυρό, βρήκαν φριχτό θάνατο χθες (29/07), στο σημείο που έκαναν τις έρευνες.

Τρία άτομα που ήταν μαζί του δυο άντρες και μια γυναίκα από τη Μολδαβία ενημέρωσαν τις Αρχές γιατί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους. Στην περιοχή έφτασαν άμεσα 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα αλλά και αστυνομικοί που απέκλεισαν την περιοχή. Οι πυροσβέστες λίγο αργότερα ανέσυραν τους τρεις άτυχους άντρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι οι αναθυμιάσεις και η έλλειψη οξυγόνου ήταν οι αιτίες που βρήκαν το θάνατο οι τρεις άνδρες ενώ ήταν νεκροί έξι ώρες.

Δικογραφία για παράνομη ανασκαφή

Οι φίλοι τους οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη ανασκαφή. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως είχαν χωριστεί σε δυο ομάδες. Η πρώτη ήταν η ομάδα της ανασκαφής και η δεύτερη θα είχε το ρόλο του παρατηρητή ώστε να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη της πρώτης εάν παρατηρούσε κάποια ύποπτη κίνηση.

Στο σημείο που είχαν κάνει την ανασκαφή βρέθηκαν γεννήτρια, φαγητό, μπουκάλια με νερό, κουβέρτες και σκαπτικά εργαλεία. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως στα αυτοκίνητα των θυμάτων βρέθηκαν φτυάρια, αλλά και φωτογραφίες μαζί με σχεδιαγράμματα της ευρύτερης περιοχής. Τα θύματα που ήταν ομογενείς από το Καζακστάν.

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία στα μέσα Μαΐου στη περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου όπου είχαν χάσει τη ζωή τους από ασφυξία τέσσερις άντρες ψάχνοντας για θαμμένες λίρες από αντάρτες στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου.