Οι αποκαλύψεις του αξιωματικού της πυροσβεστικής, αναφορικά με τις πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να «αποκρύψει» ευθύνες σε ό,τι αφορά στην τραγωδία στο Μάτι προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη.

Έτσι, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της «Καθημερινής».

Παράλληλα, ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος φέρεται να κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία.

Ο ανακριτής που χειρίζεται το φάκελο για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους, αρχίζοντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Την ίδια στιγμή, δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη, λόγω του χθεσινού (19 Ιουλίου) δημοσιεύματος στο οποίο «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της», όπως αναφέρεται στο εξώδικο.

Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα, όπως ο νόμος ορίζει, σημειώνεται στο εξώδικο.

Σημειώνεται θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Πριν από λίγο, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας είπε: «Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Αν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε οφείλει να στραφεί εναντίον αυτού που επικαλείται το όνομά της».